Reacties voor: Apple denkt na over zonne-energie voor touchscreens, muizen en trackpads

Werkt Apple aan een manier om zonnecellen te verwerken in de Magic Mouse, Trackpad en het scherm van de Apple Watch en iDevices? Als we dit patent mogen geloven wel.
Lars Paymans -

Reacties: 8 reacties

  1. Zou heel logisch zijn. Ik had dit al verwacht in de huidige versie van de Apple Watch, al is het maar op de batterij gedurende langere tijd op een aanvaardbaar niveau te houden. Mijn citizen horloge werkt al jaren met zonne-energie

  2. Ben altijd weer verrast door die “eenvoudige” patenttekeningen van Apple. Lijkt zo kinderlijk eenvoudig, maar zit dan wel een heel concept achter…

  3. Zou de mogelijkheid om je batterij door beweging zoals bij sommige horloges ook geen optie kunnen zijn ?

  4. Logitech heeft dit al lang. Het is alleen heel lelijk verwerkt net als een reken machine. Maar het kan dus al wel. Hopen dat Apple het mooi kan oplossen.

  5. Wat ik wel niet begrijp is hoe je een iPhone of Apple Watch onder de snikhete zon mag laten zitten voor een lange periode. Door zo’n hitte beschadig je toch de batterij of andere componenten?

  6. Weinig hoop.

  7. Idee vasleggen zodat niemand mee verder gaat

  8. Zonnecellen in een trackpad of touchpad heb ik niet eerder gehoord, maar de mogelijkheid om zonnecellen in het touchscreen van bijvoorbeeld een iPhone (of iPad) te verwerken is inderdaad eerder aan de orde geweest. Een close-up liet dan zien dat tussen elke pixel een miniatuur zonnecel was verwerkt. Knap idee, maar veel licht zal je iPhone toch niet pakken denk ik. (Veel mensen vergeten dat het eigenlijk luchtverkenning zijn en niet per se zonnecellen.

    Spectaculairder vind ik het plan waar de nieuwe start up Nikola Labs mee bezig is. (Genoemd naar het genie Nikola Tesla die 100 jaar geleden al draadloze door de lucht verzendbare electriciteit demonstreerde!). Een paar dagen geleden werd bekend dat Nikola Labs gaat proberen electriciteit op te wekken via het signaal dat smartphones van GSM zendpalen krijgen. Daardoor zou de telefoon zich dan steeds opladen, waardoor de losse oplader helemaal overbodig zou worden. Dát zou baanbrekend zijn!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.