shutterstock_212016628

Apple denkt na over zonne-energie voor touchscreens, muizen en trackpads

Werkt Apple aan een manier om zonnecellen te verwerken in de Magic Mouse, Trackpad en het scherm van de Apple Watch en iDevices? Als we dit patent mogen geloven wel.

shutterstock_212016628

Terwijl Apple’s producten steeds geavanceerder en veelzijdiger worden, blijft er een ongemak dat al jarenlang onveranderd is: vroeg of laat zul je middels een kabeltje en stopcontact het apparaat opnieuw op moeten laden. Apple lijkt in ieder geval na te denken over een oplossing.


PatentlyApple is weer de nieuwe lichting met patenten ingedoken, en ontdekte er een die batterijproblemen een ongemak van het verleden maakt. Het patent beschrijft een techniek die zonnecellen in een touch display verwerkt, zoals een touchscreen of het oppervlakte van een trackpad of muis.

Uitkomst voor Magic Mouse en Trackpad

Zo heel gek zou dit niet zijn, omdat je de Magic Mouse en Magic Trackpad nu nog van energie voorziet met losse AA batterijen. De kans is groot dat deze producten niet volledig afhankelijk worden van zonne-energie, maar dat het een manier is om ervoor te zorgen dat het wat langer duurt voordat je er nieuwe batterijen in moet stoppen.

Zonne-energie-patent

Draadloze toetsenborden zouden met deze techniek ook hun voordeel kunnen doen, maar het ontbreken van een touch-oppervlakte maakt dit (in ieder geval wat dit patent betreft) niet mogelijk.

Dezelfde techniek komt uiteraard ook van pas voor de iPhone, en in het bijzonder de Apple Watch die iedere batterijhulp wel kan gebruiken. Bovendien kan de Apple Watch dan gemakkelijk opladen als je buiten in het zonnetje zit. Heb je er meteen een mooi excuus bij om even de deur uit te gaan. Daarnaast sluit het aan bij eerdere geruchten.

Het is ‘maar’ een patent

Omdat het hier om een patent gaat, is het natuurlijk nog maar de vraag of en wanneer we deze techniek te zien krijgen. In het verleden heeft Apple in ieder geval vacatures online gezet voor experts op het gebied van zonne-energie, en omdat Apple zich nog steeds inzet voor groene energie is het geen gek idee dat we ooit een dergelijke functie in onze iDevices zullen hebben.

Het feit dat een soortgelijk patent zo’n beetje ieder jaar verschijnt laat in ieder geval zien dat Apple er nog steeds mee bezig is.

Trackpad-zonne-energie

Fotobron: Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.