apple watch edition goud

Apple wint Red Dot-designprijs met Apple Watch

De Apple Watch heeft de Red Dot Design Award 2015 gewonnen in de categorie horloges. De Apple Watch scoorde zelfs 'Best of the Best'.

apple watch edition goudDe Apple Watch heeft de Red Dot 2015 Best of the Best Award gewonnen. Apple krijgt de prijs vanwege het productdesign. Bij het toekennen van de prijs wordt gelet op functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en ook op symbolische en emotionele waarde.

Op 29 juni vindt er een galafeest plaats in de Duitse stad Essen, waar de prijzen zullen worden uitgereikt. Voor Apple is het winnen van de prijs een mooie opsteker. Fabrikanten die een Red Dot Award gewonnen hebben, mogen het logo van de organisatie gebruiken in reclames en op verpakkingen.

HM6_FrontOok worden de winnaars elk jaar tentoongesteld in het Red Dot Design Museum. Het enige andere horloge dat een ‘Best of the Best’-onderscheiding kreeg was de MB&F HM6 Space Pirate, een bizar uitziend horloge waarvan slechts 50 stuks zullen worden gemaakt. Het ding gaat maar liefst $230.000 per stuk kosten. De Apple Watch lijkt dan opeens erg vriendelijk geprijsd.

Dit jaar is er voor het eerst een aparte categorie voor horloges.

Eerder won Apple al een Red Dot Award voor de Mac Pro, de cilindervormige Mac voor professionele gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 22:18
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, design

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.