Apple wint Red Dot-designprijs met Apple Watch

De Apple Watch heeft de Red Dot Design Award 2015 gewonnen in de categorie horloges. De Apple Watch scoorde zelfs 'Best of the Best'.

apple watch edition goudDe Apple Watch heeft de Red Dot 2015 Best of the Best Award gewonnen. Apple krijgt de prijs vanwege het productdesign. Bij het toekennen van de prijs wordt gelet op functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en ook op symbolische en emotionele waarde.


Op 29 juni vindt er een galafeest plaats in de Duitse stad Essen, waar de prijzen zullen worden uitgereikt. Voor Apple is het winnen van de prijs een mooie opsteker. Fabrikanten die een Red Dot Award gewonnen hebben, mogen het logo van de organisatie gebruiken in reclames en op verpakkingen.

HM6_FrontOok worden de winnaars elk jaar tentoongesteld in het Red Dot Design Museum. Het enige andere horloge dat een ‘Best of the Best’-onderscheiding kreeg was de MB&F HM6 Space Pirate, een bizar uitziend horloge waarvan slechts 50 stuks zullen worden gemaakt. Het ding gaat maar liefst $230.000 per stuk kosten. De Apple Watch lijkt dan opeens erg vriendelijk geprijsd.

Dit jaar is er voor het eerst een aparte categorie voor horloges.

Eerder won Apple al een Red Dot Award voor de Mac Pro, de cilindervormige Mac voor professionele gebruikers.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.