Back to Bed screenshot

Back to Bed is Apple’s gratis App van de Week

In Back to Bed zoek je slaapwandelend je weg uit een droomwereld. De puzzelgame is nu tijdelijk gratis, want hij is uitgeroepen tot Apple's gratis App van de Week.

In de puzzelgame Back to Bed maak je kennis met Bob. Hij is een slaapwandelaar die je in een droomwereld moet helpen zijn bed terug te vinden. Door objecten te verplaatsen zorg je ervoor dat Bob de juiste route loopt en zijn droom niet in een nachtmerrie verandert.

Back to Bed screenshot

In de app bestuur je Bob door met zijn onderbewustzijn te spelen, dat Subob wordt genoemd. Zo plaats je bijvoorbeeld appels om Bob niet van de rand van het spel te laten vallen en om obstakels heen te sturen. In totaal zijn er 4 werelden met elk 15 ‘dromen’ om te voltooien. Heb je twee werelden uitgespeeld dan ontgrendel je de Nightmare-mode, waardoor de puzzels moeilijker worden en je verder vooruit zult moeten denken om ze op te lossen.

Waar Back to Bed met name in uitblinkt zijn de prachtig ontworpen levels. Deze hebben een eigen, artistieke stijl en doen denken aan de game Monument Valley, die eerder al de publieksprijs won voor populairste iOS-game tijdens de iCulture Awards. Net als bij Monument Valley zijn de levels in Back to Bed geïnspireerd door de trappen van Escher. Daarnaast zien we ook elementen van Dali en Magritte terug in het spel.

Normaal gesproken kost de puzzelgame €3,99 maar omdat Back to Bed door Apple is uitgeroepen tot App van de Week is hij nu tijdelijk gratis. Elke donderdag op vrijdag kiest Apple een nieuwe App van de Week, dus ben je van plan de game te gaan spelen kun je hem tot 9 april nog te downloaden in de App Store.

Back to Bed downloaden

Back to Bed is speelbaar op de iPhone en iPad. En ja, ook Android-vrienden kunnen meespelen, want er staat ook een Android-versie in de Google Play Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 15:00
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.