iCulture iKids logo

iKids week 14: DUPLO Forest, Scooby Doo en meer

In de iKids van week 14 lees je over leuke spellen voor peuters in DUPLO Forest, tekenen met de Zapp Tekenapp en de nieuwe applicatie van Scooby Doo.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoZo’n lekker lang paasweekend is natuurlijk de ideale gelegenheid om gezamenlijk leuke kinderapps te ontdekken. Gelukkig is er op dat gebied vandaag weer keuze genoeg. Zo kunnen liefhebbers van Zapp-tv-programma’s bijvoorbeeld eens naar de Zapp Tekenapp kijken. Die applicatie maakt het mogelijk om mooie tekeningen naar de televisie te sturen, zodat deze geshowd worden in de uitzending. Daarnaast is het vrolijke DUPLO Forest voor peuters een aanrader en kunnen kinderen rond de 8 jaar waarschijnlijk veel plezier beleven aan de nieuwe app van Scooby Doo. Wie liever in de paasstemming blijft komt ook aan zijn trekken, want een tijdje terug hebben we een aantal mooie apps in dat genre op een rij gezet. Veel paasplezier!

LEGO DUPLO Forest

Goed gemaakt, geschikt voor peuters én gratis; dat zien we niet vaak in de App Store. DUPLO Forest is een van de uitzonderingen op die regel. De applicatie biedt een vrolijk reisverhaal vol spelletjes, met in de hoofdrol een konijn en giraffe. Kinderen van 2 tot 5 jaar kunnen de dieren helpen met bouwen, rijden, varen, vissen en de weg vinden in het bos, om uiteindelijk een cadeautje af te leveren. Leuk gedaan: in het bos is alles interactief, van de DUPLO-bomen en bloemen tot de boerderij op de achtergrond. DUPLO Forest heeft geen in-app aankopen of reclames van derden en maakt nergens gebruik van taal.

duplo forest

My Friend Scooby-Doo!

Scooby-Doo is bezig met een comeback, en dan met name via de App Store. Na de app Scooby-Doo & Looney Tunes, waar ook Bugs Bunny en Daffy Duck de revue passeren, is er nu een applicatie die volledig om de weinig heldhaftige hond en detective draait. Daarin kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar Scooby helpen om mysteries op te lossen en schurken te vangen, maar ook spelletjes spelen en uitgebreide verkleedpartijtjes houden. Verder hoeven kinderen eigenlijk maar een ding te weten: Scooby houdt van koekjes, en voeren staat vrij!

Zapp tekenapp

De populaire Zapp Tekenapp stond al tijden op het lijstje om te bespreken, maar komt deze Paaszondag ook eindelijk eens aan bod. De reden is simpel: hij biedt net een tikkie meer dan de gemiddelde teken-app. Zo kunnen kinderen in de applicatie bijvoorbeeld meedoen aan tekenopdrachten van allerlei Zapp-programma’s, in de hoop hun creatie terug te zien op televisie. Maar ook op andere vlakken zit de boel goed in elkaar. Zo kunnen kinderen zowel vrij tekenen als meedoen aan wedstrijden en zijn er lekker veel tekengereedschappen om mee te spelen. De Zapp Tekenapp is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en heeft geen in-app aankopen.

zapp tekenapp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.