‘Apple wil Duitse tv-fabrikant Loewe overnemen’ (update)

Apple is in gesprek om de Duitse televisiemaker Loewe over te nemen. Loewe boekte in 2011 verlies en Apple wil een eigen HDTV bouwen. Beide bedrijven zouden daardoor goed bij elkaar passen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

loewe tvApple zou in gesprek zijn met de Duitse tv-fabrikant Loewe. Loewe maakt sinds 1929 televisies en brengt daarnaast ook audio- en entertainmentsystemen op de markt. Een beslissing wordt eind komende week verwacht. Een bron meldt dat de financieel adviseur van Loewe heeft geadviseerd om de deal door te laten gaan. Kenmerkend voor de televisies van Loewe is de minimalistische stijl, wat goed bij Apple zou passen. De producten worden ondanks moeilijke marktomstandigheden nog steeds in Duitsland gemaakt. Loewe zag de verkoop afgelopen jaar met 11 procent dalen en boekte een verlies van 10,5 miljoen euro.

De definitieve beslissing wordt intern op uiterlijk 18 mei bekendgemaakt. Ook wordt er al een bedrag genoemd: Apple zou 87,3 miljoen euro over hebben voor het Duitse bedrijf. De huidige marktwaarde op basis van de aandelenkoers is 58,79 miljoen. Aandeelhouders van Loewe zijn onder andere Sharp (28,83 procent) en LaCie (11,17 procent). Er werken zo’n duizend mensen bij Loewe, verspreid over 50 landen wereldwijd.

loewe_reference_system

Apple zou Loewe kunnen gebruiken om een eigen HDTV op de markt te brengen. Er is intern bij Loewe al ervaring met Apple-producten. Zo maken ze de AirSpeaker (een AirPlay-audiosysteem), de SoundBox en een reeks producten met iPod-dock. Je kunt met de Loewe Assist Media-app de iPad gebruiken als afstandsbediening voor je huisentertainmentsysteem of smart-tv. Voor de iPhone is er de app Loewe Internetradio (€4,99) die ook in het Nederlands verkrijgbaar is.

loewe invisio

Update: Loewe ontkent dat er een aanbod van Apple ligt. Een woordvoerder benaderde de Duitse site Heise om aan te geven dat er niets aan de hand is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2012, 9:28
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.