Apple noemt nieuwe iPad niet langer ‘4G’ in bepaalde landen

iPad heeft de aanduiding 4G in diverse landen verwijderd van de website. De iPad heet nu geschikt voor snelle mobiele datanetwerken, omdat de tablet vaak niet compatibel is met lokale 4G-netwerken, behalve in de VS en Canada.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

gereviseerde ipadNa de introductie van de nieuwe iPad werd er in meerdere landen geklaagd over de aanduiding 4G. In Australië is wel een 4G-netwerk, maar die functioneert op een andere frequentie dan de 4G-functie in de nieuwe iPad. En als er in Nederland 4G-netwerken worden uitgerold (ze zijn al aangekondigd door KPN, T-Mobile, Vodafone en Ziggo), dan is de kans klein dat de 4G-versie van de iPad erop te gebruiken is. Apple heeft daarom in een aantal landen de aanduiding ‘4G’ weggehaald van de website. Ook in Nederland wordt bij het kiezen van een iPad niet langer gesproken over een ‘iPad 4G’, maar over een ‘verbinding via snelle mobiele datanetwerken’.


Toch komt op de Nederlandse Apple-site nog wel de aanduiding 4G voor. De iPad 2 heet nog steeds ‘iPad 2 WiFi + 3G’ en dat is een correcte aanduiding, want de 3G-functie van de iPad 2 is wereldwijd te gebruiken op de netwerken van diverse providers. Bij de 4G-functie is dat niet het geval: de 4G-functie in de derde generatie iPad werkt bij vijf providers in de VS en Canada, maar lang niet in alle andere landen. In het Verenigd Koninkrijk, Australië, Verenigde Arabische Emiraten, Thailand, Vietnam, Singapore, Nieuw-Zeeland, Ierland en talloze andere landen is de aanduiding nu aangepast.

ipad 4g

In Duitsland, Italië, Polen, Frankrijk en Spanje is nog gewoon de 4G-aanduiding te zien. In Australië moest Apple al een waarschuwing op de website zetten, waarin werd uitgelegd dat de iPad wel op snelle mobiele netwerken werkt, maar niet op de 4G LTE- en WiMAX-netwerken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:21
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.