iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: DirectLease TankService, Huidmonitor, MijnKPN en meer

Elke zaterdag brengt iPhoneclub de App Gemist: een overzicht van de beste, leukste en nieuwste apps voor de iPhone en iPod touch. Deze week onder andere voedingswaren uit de supermarkt scannen op diervriendelijkheid.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Huidmonitor iPhone iPod touch huidkanker checkElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week scannen we eten uit de supermarkt op diervriendelijkheid met Superwijzer, tanken we goedkoop met een langer bestaande app en kijken we naar verdachte moedervlekken op onze huid met Huidmonitor.

AG FlightHero iPhone iPod touchFlightHero – FlightHero is een nieuwe app, gemaakt door een klein ontwikkelteam. De app toont realtime vlieginformatie voor maar liefst 16.224 luchthavens wereldwijd. Niet alleen Schiphol dus, maar ook talloze kleinere luchthavens zoals Twente, Eelde, Eindhoven, Oostende en Deurne. Je krijgt vertrek- en aankomsttijden te zien voor een gigantisch aantal luchtvaartmaatschappijen: 1.550 stuks. Er is ruim een jaar aan de app gewerkt, om te zorgen voor een stabiele app met zoveel mogelijk functionaliteit. Dat bleek tijdens het testen: er is aan veel gedacht en knopjes zoals voor het downloaden van vluchtplannen zijn mooi en intuïtief uitgevoerd.
Downloaden: FlightHero (€2,39)

AG Superwijzer iPhone iPod touchSuperwijzer – Het was een van de meest onafgewerkte applicaties die we tegen zijn gekomen in de App Store, schreven we eind april over Superwijzer, een applicatie waarmee je voedsel kan scannen op dier- en milieuvriendelijkheid. Het had ook een reden: de app was nog niet klaar, maar een proefversie werd al wel in de App Store gezet. Nu heeft stichting Varkens in Nood de app officieel uitgebracht en zie je onder andere in een introductiescherm hoe je vlees, eieren, zuivel en kaas met de camera van je iPhone kan scannen op nobele productiewaarden.
Downloaden: Superwijzer (gratis)

AG Remain iPhone iPod touchRemain – Het lijkt een nieuwe trend te worden in iPhone-apps: simplificatie. De takenlijst Clear heeft laten zien dat applicaties gestript kunnen worden van veel mogelijkheden en nog steeds een prettige ervaring kunnen neerzetten. Sindsdien wordt vooral het genre van de to-do apps onderworpen aan allerlei nieuwelingen die het maar simpeler en simpeler willen. Maar wanneer is een takenlijst te simpel geworden? Het lijkt Remain aan handige functionaliteit te ontbreken.
Downloaden: Remain (€0,79)

AG Twitpic iPhone iPod touchTwitpic – Het was altijd de meest uitgeklede, simpele uploaddienst om snel foto’s op Twitter te publiceren. Twitpic bood geen trending foto-onderwerpen of uitgebreide archieffuncties (zoals Mobypicture) en ook geen systeem waarmee je punten kon sparen (zoals Lockerz). Misschien dat Twitpic daarom in een penibele situatie kwam toen Twitter zelf een foto-uploadsysteem, ongeveer zo uitgekleed als Twitpic, introduceerde. Nu heeft de dienst alsnog een applicatie uitgebracht waarin je foto’s met de dienst kan uploaden en terugzien, en voegt het voor het eerst wat franje toe.
Downloaden: Twitpic (gratis)

AG Huidmonitor iPhone iPod touchHuidmonitor – Het is in een dag tijd al de meest gedownloadde gratis app op de iPhone in Nederland: Huidmonitor. De applicatie laat zien welke moedervlekken – of melanomen – op je lichaam verdacht zijn en je maar beter in de gaten kan houden. Daarmee is het een hulpmiddel om vroegtijdig huidkanker te spotten. Maar is dat wel zo handig? Twitter-dokter en gynaecoloog in het UMC St Radboud Nijmegen, Bertho Nieboer: “De voorbeelden in de app zijn wel wat schaars.”
Downloaden: Huidmonitor (gratis)

AG FilmFanaat iPhone iPod touchFilmFanaat – Zolang de grote Nederlandse filmsite Moviemeter.nl niet zelf een applicatie op de iPhone uitbrengt, maken andere partijen dankbaar gebruik van de rijke database die de site inmiddels biedt. FilmFanaat is een nieuwe applicatie die voorziet in een beschrijving en gebruikersrecensies van de laatste films in de bioscoop, in de (digitale) verhuur en op televisie. Met een druk vraag je ander werk van dezelfde regisseur op.
Downloaden: FilmFanaat (gratis)

AG SayHi Vertalen iPhone iPod touchSayHi Vertalen – Spreek een Nederlandse zin in en het wordt meteen vertaald en hardop voorgelezen in het Duits, Engels, Spaans, Frans Russisch, Chinees of een van de vele andere talen. Als je maar een internetverbinding bij de hand hebt, is iemand de weg of advies vragen enkel nog een kwestie van de aandacht vragen van iemand op straat. De app zorgt ervoor dat je in geen land meer onbespraakt bent. Als je duidelijke zinnen inspreekt althans, waar daar is het wel van afhankelijk.
Downloaden: SayHi Vertalen (€2,39)

AG MijnKPN iPhone iPod touchMijnKPN – De app MijnKPN maakt het vanaf mogelijk om je beltegoed en internetverbruik op je iPhone te bekijken. Daarnaast biedt de app een overzicht van je laatste rekeningen en je abonnement, zodat je precies kunt zien wat je waarvoor moet betalen. Om MijnKPN te gebruiken moet je wel een mobiel abonnement hebben bij KPN: prepaid klanten zijn volgens de iTunes-omschrijving aangewezen op KPN Prepaid, een speciale mobiele webpagina.
Downloaden: MijnKPN (gratis)

AG Staatsloterij iPhone iPod touchStaatsloterij – Amper tweeënhalve week nadat de Postcodeloterij met een eigen Miljoenenjacht-app kwam, heeft ook de Nederlandse Staatsloterij een applicatie over haar loterij uitgebracht voor de iPhone. Onder de simpele naam Staatsloterij kan je je loten invoeren in de app, zodat je die altijd bij de hand hebt. De app laat zien tot wanneer je loten kan kopen en wanneer de volgende trekking plaatsvindt. Is de trekking geweest? Dan krijg je aan de hand van een pushbericht melding of en wat je hebt gewonnen.
Downloaden: Staatsloterij (gratis)

AG DirectLease TankService iPhone iPod touchDirectLease TankService – Een app waarmee je ziet waar je in de omgeving goedkoop kan tanken. Benzine-Jip kwam op het goede moment uit en scoorde eerder dit jaar de nummer één positie in de App Store. Maar het is niet de enige applicatie waarmee je kan zien bij welk tankstation je beter wel of niet je brandstof kan halen. DirectLease Tankservice is een gratis en misschien wel vollediger app dat het kunstje al een langere tijd beheerst, maar nimmer echt in de spotlight stond. Met de huidige brandstofprijzen verwelkomt de app echter steeds meer maandelijkse gebruikers.
Downloaden: DirectLease TankService (gratis)

AG Greenwheels NL iPhoneGreenwheels NL – Greenwheels is een dienst voor autodelen, die beschikbaar is in meerdere steden in Nederland. Is een eigen auto te duur, dan kun je bij Greenwheels een abonnement afsluiten en vervolgens voor €2,50 per uur en €0,10 per kilometer gaan rondrijden. Sinds kort is er een Greenwheels NL-app voor de iPhone, waarmee je kunt zien of er auto’s in de buurt staan. Is dat het geval, dan kun je de auto tot een minuut voor vertrek reserveren. Met een Google-kaartje kun je in de app de kortste route naar de auto berekenen.
Downloaden: Greenwheels NL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:36
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerpen app gemist, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.