Apple wil Apple ID’s beter beschermen met beveiligingsvraag

Apple stelt steeds vaker een extra beveiligingsvraag aan gebruikers met een Apple ID. Ook moet er een extra e-mailadres worden ingevoerd. De

apple id beveiligingsvraagApple lijkt de beveiliging van Apple ID’s te willen verbeteren. Mensen die bij iTunes of op een iOS-apparaat inloggen met hun Apple-account, krijgen een melding om een beveiligingsvraag in te vullen. Ook moeten ze een alternatief e-mailadres opgeven om in geval van calamiteiten toch nog toegang te krijgen tot het accounts. De meldingen blijken bij nader onderzoek van Apple afkomstig, al heeft Apple het nog niet officieel bevestigd.

De beveiligingsmelding verschijnt niet bij iedereen, maar uit berichten op het Apple-forum blijkt dat de melding de afgelopen 24 uur gaandeweg bij steeds meer mensen is verschenen. Apple kampt al langere tijd met het probleem dat App Store-accounts worden gehackt, waardoor gebruikers worden opgezadeld met aankopen die ze niet zelf hebben gedaan. Ook worden de gehackte accounts gebruikt om de downloadcijfers van bepaalde apps op te krikken. Overigens krijgen we bij iPhoneclub veel meer meldingen van gebruikers over vreemde transacties op hun Click and Buy-account, dan bij iTunes zelf.

Via: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2012, 9:29
Categorieën Apple, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple id, beveiliging, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.