LogMeIn brengt opslagdienst Cubby met iPhone- en iPad-app uit

Cubby is een nieuwe online opslagdienst van LogMeIn. Met Cubby kun je onbeperkt op je eigen computers mappen delen, of gebruik maken van de gratis 5GB gratis online opslag.

cubby-logo-kleinDropbox is een bekende online opslagdienst, die door honderden en misschien wel duizenden iOS-apps wordt ondersteund. Hetzelfde kun je zeggen over iCloud en in mindere mate over Box: allemaal zijn het online opslagdiensten die sterk geïntegreerd zijn met iOS. Je zou denken dat in een wereld waar een handjevol spelers de dienst uitmaken, nog nauwelijks plaats is voor een nieuwe aanbieder. Maar LogMeIn denkt toch kans te maken met Cubby, een nieuwe online opslagdienst met bijbehorende iPhone- en iPad-app.

Net als de andere aanbieders wil Cubby het makkelijker maken om informatie uit te wisselen tussen meerdere platformen, zoals Mac, PC, iOS en Android. Om zich te onderscheiden moest LogMeIn iets nieuws verzinnen.

Cubby bevindt zich momenteel in betafase, zodat je er niet meteen mee aan de slag kunt gaan. Je moet een beta-uitnodiging aanvragen en daarna wachten tot je aan de beurt bent. Als unieke functie hoef je bij Cubby geen aparte mappenstructuur te maken in je online opslagruimte. Dat gebeurt automatisch. In plaats daarvan geef je bij lokale mappen aan welke je online beschikbaar wilt hebben. Overigens kan dat bij Dropbox ook, door lokaal aan te geven dat je een map wilt delen. Bij Cubby moet je een desktopapplicatie downloaden die het ‘brein’ van de dienst vormt. Deze desktopapp zorgt ervoor dat data op diverse apparaten met elkaar gesynchroniseerd worden.

cubby-ipadEen online opgeslagen map heet bij Cubby een ‘cubby’. Je kunt een cubby delen met specifieke mensen of openbaar maken. Ook kun je een cubby synchroniseren tussen meerdere apparaten. Er geldt geen opslaglimiet als je synchroniseert tussen eigen computers, wat door LogMeIn peer-to-peer synchroniseren wordt genoemd. Die belofte van onbeperkte opslagruimte kan LogMeIn ook gemakkelijk doen, want in dit geval wordt er niets op de servers van LogMeIn opgeslagen. In feite staat het gedeelde mapje op één van je computers en kun je er vanaf allerlei andere apparaten bij. Daarbij is wel vereist dat alle apparaten ingeschakeld staan en verbinding met internet hebben.

Wil je data op de Cubby-servers bewaren, dan geldt er wel een datalimiet van 5 GB. Extra opslagruimte is tegen betaling aan te schaffen.

Downloaden: Cubby (gratis)
Zie ook: Cubby FAQ

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2012, 21:00
Categorie iOS
Onderwerp logmein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.