Apple werkt aan samenvoeging Apple ID’s

Apple zou werken aan het samenvoegen van meerdere Apple ID's, zo blijkt uit informatie van een naaste medewerker van Tim Cook. Hopelijk vormt de introductie van iCloud het startschot ervoor.

icloud icoonNu iCloud eraan komt, vragen veel mensen zich af wat er gebeurt als je meerdere Apple ID’s hebt. Het zou handig zijn als de Apple ID’s die je in de loop van de tijd hebt gemaakt, kunt samenvoegen. Voor het eerst zijn er nu aanwijzingen, dat Apple ermee bezig is om het combineren van Apple ID’s mogelijk te maken. Een Executive Relations-woordvoerder van Apple heeft het in ieder geval bevestigd. Je kunt dan met één account inloggen en hebt toegang tot alle diensten, apps en andere zaken. Vooral voor ontwikkelaars is het handig: zij zitten tijdens het testen van updates met het probleem dat Apple een computer voor 90 dagen koppelt aan een bepaald Apple ID.

Ontwikkelaars lieten hun bezorgdheid weten in een mailtje naar de nieuwe Apple-CEO Tim Cook en een paar blijken een telefoontje terug te hebben gekregen. Een naaste medewerker van Cook zou hebben gezegd, dat Apple op de hoogte is van het probleem en dat eraan gewerkt wordt. Het huidige advies voor de ontwikkelaars is om één primair ID te kiezen en alle toekomstige aankopen via dat account te doen.

appleid

Toch kan het hebben van meerdere accounts ook nuttig zijn. Mensen die veel reizen of afkomstig zijn uit een ander land kunnen met opzet iTunes-accounts voor meerdere landen hebben aangemaakt. iTunes-accounts zijn nu nog gebonden aan een regio. Maak je een Amerikaans iTunes-account aan en wil je aankopen doen, dan zul je er een Amerikaanse creditcard aan moeten koppelen of er tegoed van een Amerikaanse iTunes Gift Card op moeten storten. Tegoeden zijn niet over te hevelen, zoals bij een PayPal-rekening.

Bij de ontwikkelaars gaat het om bewust aangemaakte accounts, maar er zijn ook mensen die onbewust meerdere accounts hebben. Ze hebben bijvoorbeeld ooit een MobileMe-testaccount aangemaakt of hebben een homepage via .mac gemaakt. Die Apple ID’s worden na een periode van inactiviteit niet automatisch opgeheven. Apple kan je straks de mogelijkheid geven om al die accounts samen te voegen en aan te geven welke je wilt laten vervallen.

Wie meer wil weten over Apple ID’s kan de FAQ van Apple doorlezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 10:04
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple id, itunes, mobileme

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.