LilyPad: iPad-oplader met zonnepaneel, HDMI-out en USB-poort

De LilyPad is een dikke hoes voor de iPad 2 met ingebouwd zonnepaneel, extra batterij, HDMI-uitgang, USB-poort om andere apparaten mee op te laden en 7.1 digital audio-output. Hij kost 165 dollar.

LilyPad zonnepaneel oplader voor de iPadBedrijven die investeerders zoeken om hun product te realiseren, hebben op de website Kickstarter een aantal weken om hun droom werkelijkheid te maken. Met nog 16 dagen te gaan is het al zeker dat het Kickstarter-project LilyPad er komt. Het is een hoes voor de iPad met een zonnepaneel opgetrokken uit inkt. Die kan de iPad bijladen bij zonlicht en kunstmatig licht. Bovendien is de LilyPad voorzien van een HDMI-out poort en nog veel meer opties.

De LilyPad is niet de dunste hoes die je ooit voor de iPad hebt gezien, maar veelzijdig is hij wel. Het is een soort boek met op de cover een zonnepaneel. Door hem dicht te slaan op de iPad, wordt de tablet van Apple opgeladen. Je kan de cover echter ook omslaan en met de zonnepaneel-kant naar boven op tafel zetten. Het scherm van de iPad blijft dan staan in een hoek waarin je een scherm van een laptop ongeveer zet. Zo is de iPad meteen geschikt om te gebruiken in de keuken. Ontwikkelaar David Foster noemt het de ‘Move & Recipe stand’.

De LilyPad is misschien ook wel een concurrent voor de Epson MegaPlex-beamer voor de iPad die we gisteren bespraken. De hoes heeft namelijk een ingebouwde HDMI-out aansluiting waardoor de iPad direct op een televisie of ander groot scherm kan worden aangesloten. Foster claimt dat de hoes het geluid zelfs kan omtoveren tot een digitaal 7.1-audio signaal.

LilyPad in het wit met stylus

De gemiddelde gebruiker doet volgens Foster zo’n 12,5 dag met een iPad die voorzien is van deze hoes. Afgaande op andere onderzoeken, moet dat gebruik gestaafd zijn op af en toe een filmpje kijken maar vooral een half uur tot drie uur per dag internetten. Als je dat vooral ‘s nachts doet, heeft de hoes stiekem ook nog een ingebouwde batterij die voor stroom kan zorgen. Een trailer laat nog meer mogelijkheden zien. Zo is de LilyPad uitgerust met een apparaatje dat laat horen waar de iPad is als je fluit. Eveneens kun je er via een USB-poort de iPhone of andere USB-apparaten mee opladen.

De LilyPad is leverbaar voor de iPad 1 en 2. Voor de eerste generatie iPad is hij alleen in het zwart verkrijgbaar, voor de iPad 2 zullen er zes kleuren zijn: twee keer zwart met een ander printje, twee keer grijs met ander printje, roze en groen. Bovendien zegt Foster ter compensatie van de productie van de LilyPad bomen te gaan planten. De prijs die investeerders ervoor betalen is 165 dollar, omgerekend 119 euro.

Directe link: LilyPad zonnepaneel-oplader voor de iPad op Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 13:37
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.