Aantal iPads in Nederlandse huishoudens neemt toe

Uit onderzoek van Sanoma blijkt dat in Nederlandse huishoudens steeds meer iPads te vinden zijn. Het aantal uren gebruik neemt ook toe en we zijn de computer minder gaan gebruiken.

spell-nomad-ipad-tableUit een Nederlands onderzoek onder 1.400 respondenten blijkt dat het aantal iPads per huishouden flink toeneemt in Nederland. Ook gaan steeds meer vrouwen de iPad gebruiken: in 2010 was dat nog maar 10 procent, maar inmiddels is het gegroeid naar 20 procent. Het profiel van de gemiddelde ipad-gebruiker is wel hetzelfde gebleven: mensen met een iPad zijn hoog opgeleid, zijn getrouwd of samenwonend en hebben een bovengemiddeld inkomen.

De iPad is een apparaat voor het hele gezin: ruim tweederde van de iPads in Nederland worden niet alleen gebruikt door de eigenaar zelf, maar ook door partners, kinderen en vrienden. Toch leidt het hebben van een iPad er ook toe, dat huisgenoten zelf naar de winkel gaan om er eentje te kopen. Bijna één op de vijf Nederlandse huishoudens met een iPad heeft twee of meer exemplaren in huis.

Sanoma Media hield in 2010 een soortgelijk onderzoek en kan dus de resultaten goed vergelijken. Er blijkt bijvoorbeeld uit het onderzoek dat in november 2010 de iPad gemiddeld één uur per dag gebruikt wordt. Inmiddels is dat opgelopen naar drie tot vier uur per dag. Ongeveer de helft van de mensen gebruikt de iPad tussen de 30 minuten en één tot twee uur per dag. Voor 62 procent van de gebruikers is de iPad de belangrijkste computer geworden. Bijna 75 procent gebruikt de laptop of desktop minder vaak en 36 procent is de mobiele telefoon minder gaan gebruiken.

De resultaten uit andere landen maakt Sanoma eind september bekend, schrijft NU.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 9:43
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.