Apple-Watch-steel-case-milanese-loop

Apple werkt hard aan betere toegankelijkheidsfuncties Apple Watch

De Apple Watch krijgt betere opties op het gebied van toegankelijkheid, aldus Tim Cook. Zo wordt Siri een stuk logischer voor blinde en slechtziende gebruikers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Watch-steel-case-milanese-loopApple wil na de introductie van de Apple Watch nog een aantal toegankelijkheidsfuncties introduceren, waardoor het horloge gebruikersvriendelijker wordt voor blinde en slechtziende gebruikers. Dit vertelde Tim Cook aan personeel van de Apple Store in Berlijn. Het maakt allemaal deel uit van een groot toegankelijkheidsproject, waarbij Apple producten makkelijker bedienbaar wil maken voor slechtziende gebruikers.

Aan het hoofd van dit project staat Lisa Jackson, één van de nieuwe topmensen die Apple in augustus 2014 aannam. Zij was binnen Apple de afgelopen tijd verantwoordelijk voor milieuzaken.

Cook vertelde het volgende over de toegankelijkheidsfuncties van de Apple Watch:

Ieder product dat we uitbrengen bevat toegankelijkheidsopties, want we willen dat ze bruikbaar zijn voor iedereen. (…) De Watch zal in eerste instantie een paar dingen doen, maar deze opties zullen mettertijd worden verbeterd. Je kan een telefoongesprek starten vanaf de Watch, of praten met Siri. Maar als je Siri iets vraagt, krijg je het antwoord in tekstvorm terug. Dat willen we uiteindelijk anders gaan aanpakken. We vinden het cool om hier aan te werken, maar ik denk dat het oprecht belangrijk zal zijn voor een aantal mensen.

Lees ook: ‘Mijn iPhone is een extra lichaamsdeel’ en Handige apps voor blinden en slechtzienden.

Eerder lekten er al details naar buiten over de toegankelijkheidsmogelijkheden van de Apple Watch. Zo kun je driemaal op de Digital Crown drukken om de Voice Over-functie te activeren, die je op het moment al op de iPhone vindt.

In iOS 8.3 zal Siri de Nederlandse taal ondersteunen, waardoor blinde en slechtziende gebruikers hier nog beter gebruik van kunnen maken op de iPhone en Apple Watch. Volgens recente berichten krijgt iOS 8.3 later deze maand een publieke betaversie. Ontwikkelaars en goedgekeurde testers mogen de beta van iOS 8.3 al installeren.

De Apple Watch is vanaf april verkrijgbaarook in Europa. Een exacte datum is nog niet bekend, maar er vindt wel een groot Apple-evenement plaats op maandag 9 maart. Dan worden er waarschijnlijk meer details naar buiten gebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2015, 22:23
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, toegankelijkheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.