Bliep stapt over naar Tele2, niet langer onbeperkt internet

Bliep gaat weg bij T-Mobile - de virtuele provider gaat het netwerk van Tele2 gebruiken. Dat is niet zonder nadeel: je mag niet langer onbeperkt data verslingen voor 50 eurocent.

BliepDe virtuele provider Bliep gaat vanaf 2 april niet meer gebruikmaken van het mobiele netwerk van T-Mobile. In plaats daarvan zal vanaf die datum het netwerk van Tele2 worden gebruikt. Dit maakte Bliep vandaag bekend. Bestaande klanten moeten daarom voor die datum een nieuwe simkaart bij Bliep aanvragen. Daarmee verandert ook de manier waarop Bliep data gaat aanbieden: je kunt niet langer voor 50 cent een dag lang onbeperkt internetten.

Bliep kiest met de overgang naar Tele2 voor een datalimiet. Voor 50 cent mag je niet langer onbeperkt gebruikmaken van mobiel internet, maar heb je 67MB tot je beschikking. Dat komt neer op 2GB in een maand voor rond de 15 euro. Daarnaast gaat de provider ook 10MB per dag aanbieden voor 25 cent, oftewel 300MB voor ongeveer €7,50 per maand.

De overstap naar Tele2 betekent dat Bliep-gebruikers op een nieuw netwerk zitten, met ook een andere dekking. Volgens Bliep zijn de verschillen in dekking vrij klein. Je kunt de dekking van Tele2 hier bekijken.

Met de overstap naar Tele2 wordt de internetsnelheid bij Bliep verhoogd – van 384Kbps naar 1Mbps. Volgens de provider snel genoeg voor het gebruik van je mobiele apps. Daarmee is Bliep wel aanzienlijk trager dan andere telecomproviders, die via 4G snelheden van rond de 50Mbps aanbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2015, 18:04
Categorie Providers
Onderwerpen *bliep, tele2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.