duo-hardlopen

‘Helft van Nederlandse hardlopers gebruikt smartphone-app’

De helft van de Nederlandse hardlopers maakt gebruik van een smartphone-app als Runkeeper. Dit blijkt uit een onderzoek onder Nederlanders.

hardlopen-trapMarktanalysebureau Multiscope heeft een onderzoek gehouden onder Nederlandse sporters. Wat blijkt: de smartphone vervult een steeds belangrijkere rol bij onze sportactiviteiten. Voorop lopen -toepasselijk- de hardlopers: bijna de helft van deze groep sporters gebruikt een smartphone-app bij het beoefenen van de sport.


Uit de onderzoeksresultaten van Multiscope blijkt dat twee op de drie Nederlanders aan sport doet. Wandelen is daarbij verreweg het populairst (84 procent), gevolgd door zwemmen (56 procent), fitness (46 procent) en hardlopen (30 procent). Van de hardlopers gebruikt bijna de helft (46 procent) een hardloop-app. Onder jongere hardlopers in de leeftijd 35-50 is dit zelfs 54 procent. RunKeeper en Hardlopen met Evy zijn de twee populairste apps. Activity trackers, zoals de Nike Fuelband+ of Fitbit, zijn aanzienlijk minder in trek: slechts 3 procent van de hardlopers gebruikt een dergelijk accessoire.

Volgens de ondervraagden maken ze vooral gebruik van apps om gemotiveerd te blijven em om prestaties en ontwikkeling te kunnen volgen. Bij mannen speelt ook mee dat ze graag pronken met hun prestaties: 20 procent van de ondervraagden deelt hun app-resultaten op sociale media, tegenover 12 procent van de vrouwen. Voor het onderzoek zijn in totaal 1.020 mensen ondervraagd, waarvan iedereen alle vragen heeft beantwoord. Volgens de onderzoekers zijn deze duizend mensen representatief voor de online populatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.