Apple Watch letters loslaten

Apple Watch Sport-bezitters klagen over snel beschadigde achterkant

De Apple Watch Sport blijkt schadegevoelig. De letters en het logo rond de hartslagsensor laten snel los of raken bekrast, waardoor de achterkant er al snel beschadigd uitziet.

De Apple Watch heeft een stevig scherm, maar is de rest van de Watch ook goed tegen beschadigingen bestand? Dat valt bij de Apple Watch Sport vies tegen, zo blijkt uit meerdere klachten. Het Apple-logo achterop de Watch raakt zeer makkelijk bekrast.

Apple Watch letters loslaten

Het Apple-logo bevindt zich naast de tekst rond de hartslagsensor. Hoewel de rest van de tekst ook krasgevoelig blijkt te zijn, raakt het Apple-logo vooral beschadigd: meerdere Apple Watch Sport-bezitters op Reddit hebben dit inmiddels al opgemerkt. Daarnaast is het probleem geconstateerd op Apple’s eigen supportforum. Sommigen konden de letters zelfs met gemak van de Apple Watch pielen, omdat ze niet goed vastzaten.

Apple heeft volgens Appleinsider gezegd naar het probleem te kijken toen een klant met de beschadigingen langskwam. De beschadigde Apple Watch werd toen ook kosteloos vervangen. Het probleem lijkt voornamelijk voor te komen bij de spacegrijze Apple Watch Sport. De stalen Apple Watch heeft hier geen last van, aangezien de tekst hierop is gegraveerd.

Omdat de Apple Watch als een premium-product wordt neergezet, zorgen de beschadigingen voor frustratie bij kopers. Tegelijkertijd is het mogelijk een lastig probleem om te bestrijden: de letters komen vaak in direct contact met je huid, waardoor ze worden beïnvloed door zweet en andere lichaamsoliën. Een probleem waar bijvoorbeeld de letters achterop een iPhone minder vaak last van hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2015, 8:44
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.