Parallels-Desktop-11

Parallels Desktop 11 met Windows 10 en Cortana nu beschikbaar

Parallels Desktop 11 is nu beschikbaar voor je Mac. Versie 11 voegt onder meer Cortana toe en maakt de dienst klaar voor de komst van OS X El Capitan.

Parallels-Desktop-11
Parallels, de populaire dienst waarmee je Windows op een Mac kunt laten draaien, heeft versie 11 beschikbaar gemaakt. De update voegt onder meer ondersteuning voor Windows 10, El Capitan en Cortana toe; de virtuele assistent van Microsoft.

De belangrijkste functie van Parallels Dekstop 11 is natuurlijk het feit dat je nu met Windows 10 en Cortana aan de slag kunt op je MacBook en Mac, en dat je hierdoor je Mac klaarmaakt voor OS X El Capitan.

‘Hey Cortana

Zolang je Windows 10 op de achtergrond hebt draaien kun je Cortana aanspreken door ‘Hey Cortana’ te zeggen. Cortana valt te vergelijken met Siri, Apple’s AI die opvallend genoeg nog niet bruikbaar is op je Mac.

Daarnaast beweert Parallels dat de nieuwste versie tot vijftig procent sneller is dan zijn voorganger, ook op het gebied van opstarten en afsluiten. Ook is de Travel Mode in versie 11 te vinden: een speciale modus die je batterijduur tot vijfentwintig procent verlengt. Dit sluit aan bij eerdere geruchten over Parallels Desktop 11.

In bovenstaande video zet Parallels alle verbeteringen van versie 11 op een rijtje. Parallels Desktop 11 is voor $79,99 (€72,30) verkrijgbaar op de website van Parallels, gebruikers van Parallels Desktop 10 kunnen voor $49,99 (€45,18) de overstap maken.

Klaar voor de toekomst

Versie 10 van Parallels Desktop ondersteunt Windows 10 en Cortana al, en naast het ‘always on’ maken van Cortana bevat versie 11 dan ook vooral functies die het programma klaarmaakt voor de toekomst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2015, 9:56
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen cortana, parallels, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.