final-fantasy-vii-ios

Final Fantasy VII nu beschikbaar voor iPhone en iPad

Final Fantasy VII is nu beschikbaar voor iPhone en iPad. De gameklassieker vraagt echter wel de nodige vrije ruimte en heeft een flink prijskaartje.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

final-fantasy-vii-ios

Verrassing! Gameklassieker Final Fantasy VII is ineens opgedoken in de App Store. De game werd langzaam uitgerold en is nu ook in Nederland beschikbaar. Het prijskaartje is zoals zo’n beetje alle iOS Final Fantasy-games weer aan de hoge kant.

Voordat je besluit om Final Fantasy VII te downloaden is het raadzaam om te kijken of je iDevice de game ondersteunt en je genoeg vrije ruimte hebt om deze forse app te downloaden.

4GB aan vrije ruimte nodig

Ontwikkelaar Square Enix stelt een iPhone 5s of hoger voor, of een derde generatie iPad of iPad mini 2 als je op een iPad besluit te spelen. Speel je Final Fantasy VII op een ouder toestel, reken dan op flinke vertragingen en vastlopers. Opvallend: de beschrijving meldt dat de iPod Touch vermeld staat als ondersteunend apparaat, maar ‘is niet geschikt om deze game te spelen’.

Final-Fantasy-7

Daarnaast is de app 2GB groot, maar heb je maar liefst 4GB aan vrije ruimte nodig om de game te downloaden. Het betreft hier een directe port van de PC-versie van FF7, waar een virtuele controller aan toegevoegd is die je in de instellingen naar eigen smaak vorm kunt geven.

Schakel gevechten uit

Nieuw toegevoegd aan de iOS-versie van Final Fantasy VII is de mogelijkheid om de willekeurige gevechten met vijanden uit te schakelen. Hiermee kun je de knokpartijen met eindbazen niet overslaan, maar bespaar je wel de nodige tijd als je door kerkers loopt omdat je niet continu wordt aangevallen. Ook is er een Max Stats commando waarmee je in een klap het maximale level bereikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2015, 9:24
Categorie Apps
Onderwerpen final fantasy, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.