Apple watch update

Apple Watch OS 1.0.1 voegt Nederlandse taal en veel verbeteringen toe

De Apple Watch spreekt vanaf Watch OS 1.0.1 ook Nederlands. Hierdoor werkt de Nederlandstalige Siri op de Apple Watch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple watch updateApple heeft Watch OS 1.0.1 voor de Apple Watch beschikbaar gesteld. In deze nieuwe update heeft Apple een aantal bugfixes en verbeteringen toegevoegd, plus ondersteuning voor nieuwe talen. De Apple Watch kan hierdoor ook in het Nederlands worden ingesteld, waardoor Siri ook in het Nederlands werkt.

Je kunt updaten naar Watch OS 1.0.1 vanuit de Apple Watch-app voor de iPhone. Je gaat vanaf hier naar Mijn Watch > Algemeen > Software-update. Om de update te installeren moet de Apple Watch binnen het bereik van de Phone zijn, verbonden zijn met een oplader en minimaal voor vijftig procent zijn opgeladen.

De Apple Watch werkte hiervoor enkel met een beperkt aantal talen, waaronder Engels. Het was alleen mogelijk om Siri in deze talen te gebruiken, waardoor de virtuele assistent niet in het Nederlands gebruikt kon worden. Dat terwijl Siri sinds iOS 8.3 wel Nederlands spreekt. Met de toevoeging van de Nederlandse taal, werkt ook Siri in het Nederlands op het horloge. Het is daarbij ook mogelijk om Siri met ‘Hé Siri’ aan te spreken, zodat ze zonder druk op de knop naar je luistert. Hieronder zie je vroege beelden van een Nederlandstalige Siri op de Apple Watch:

Nederlandse Siri op de Apple WatchWeerbericht via Nederlandse Siri op de Apple Watch

Naast Siri is de VoiceOver-functie van de Apple Watch nu ook Nederlandstalig. Ideaal voor slechtziende bezitters van het horloge. In onderstaande Vine zie je de functie in actie:

Hoewel de Apple Watch nu de Nederlandse taal ondersteunt, wordt het horloge nog niet verkocht in Nederland en België. Volgens Tim Cook begint de verkoop pas eind juni in een nieuwe groep landen. De toevoeging van de Nederlandse taal, kan er wel op wijze dat Nederland en België in de groep van eerstvolgende landen zitten. Daar rekenden we stiekem al een beetje op: de iPhone en iPad worden hier ook altijd als tweede verkocht.

De Apple Watch ondersteunt na de update Nederlands, Braziliaans Portugees, Deens, Russisch, Thai, Turks en Zweeds. Hoe ziet de Apple Watch-interface er eigenlijk in het Nederlands uit? Dat zie je in onderstaande afbeeldingen.

apple-watch-nederlands-muziekapple-watch-nederlands-batterijapple-watch-nederlands

De nieuwe talen zijn niet de enige verbetering voor de Apple Watch. Apple heeft in Watch OS 1.0.1 de volgende functies verbeterd:

  • Siri
  • Meten van staanactiviteit
  • Berekenen van calorieverbruik voor binnen fietsen en roeien
  • Bepalen van afstand en tempo tijdens buiten wandelen en hardlopen
  • Toegankelijkheid
  • Apps van derden

Watch OS 1.0.1 Slack for iOS Upload

Leestip
Lees ook onze zeer uitgebreide review Apple Watch.

Foto bovenaan: @adambazuin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2015, 20:17
Categorie iOS
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.