tim-cook-china-tour

Apple Watch vanaf juni in de winkel, belooft Tim Cook

Tim Cook heeft verteld dat de Apple Watch vanaf juni in de fysieke Apple Stores verkrijgbaar is.

Tim Cook heeft beloofd dat de Apple Watch vanaf juni in de Apple Stores ligt. Het gaat hierbij om de 9 landen waar de Apple Watch nu al online verkrijgbaar is, dus Nederland en België zijn nog niet van de partij. Cook deed zijn belofte tijdens een reis door China, waar hij op het hoofdkantoor van Apple in China meerdere medewerkers sprak. Momenteel is de Apple Watch alleen online verkrijgbaar. Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers gaf Tim Cook eerder al aan, dat Apple zo snel mogelijk probeert om voldoende voorraad te hebben zodat de Apple Watch in de volgende groep landen verkrijgbaar zal zijn.

tim-cook-china-tour

Bij die tweede groep landen is grote kans dat Nederland en België aan de beurt zijn, maar zeker is dat nog niet. Rond dezelfde periode hoopt Apple ook voldoende voorraad te hebben om de Apple Watch gewoon via de retailwinkels te gaan verkopen. In de Apple Store in Duitsland, Frankrijk en andere landen kun je wel terecht om de Apple Watch-modellen in een vitrine te bekijken, maar je kunt er niet meteen eentje mee naar huis nemen.

Apple-topvrouw Angela Ahrendts gaf in een video voor het winkelpersoneel eerder al aan, dat de Apple Watch waarschijnlijk vanaf juni gewoon via de winkels verkocht kan worden. Cook bevestigt nog eens dat ze op schema zitten.

Tijdens zijn reis naar China opende Tim Cook een account op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter. Ook vertelde hij aan medewerkers dat hij verwacht dat China op termijn meer omzet gaat opleveren dan de VS. “Het is slechts een kwestie van tijd”, aldus de CEO.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2015, 19:29
Categorie Apple
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.