Eurovision powered by Microsoft banner

Volg het Eurovisie Songfestival met de officiële app

Steun de deelnemers aan het Eurovisie Songfestival met officiële app! Microsoft heeft dit jaar de officiële app gemaakt en er verrassend veel functies in. Je komt nauwelijks meer aan tv-kijken toe!
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Eurovision powered by Microsoft bannerIn 2015 doet Trijntje Oosterhuis namens Nederland mee met het Eurovisie Songfestival. Helaas haalde ze de finale niet, maar een echte fan blijft natuurlijk zitten tot de winnaar bekend is en nogmaals het winnende liedje mag zingen. Maar wat is een tv-programma zonder bijbehorende app, waarmee je informatie over de artiesten kunt opzoeken en live updates ontvangt? Precies! Mocht je net als miljoenen andere kijkers dit jaar voor de televisie zitten, dan is de Eurovision Song Contest-app een aanrader. Opvallend is dat de officiële app dit jaar is gemaakt door Microsoft.

Eurovision Song Contest screenshotMicrosoft wil met deze Songfestival-app ‘een ultieme fan-ervaring’ bieden. Je kunt vanavond op de bank alvast kennismaken met alle deelnemers en de biografieën van alle 40 zangers en zangeressen doorlezen. Je kunt zelfs meezingen, want de liedteksten van alle nummers staan erin. Die fan-ervaring is ook terug te zien in de selfie-modus. Je maakt een foto van jezelf met Eurovisie-logo en een tekst, om aan te geven welke artiest je steunt. Die foto kun je vervolgens delen via sociale media. Of zing je liever zelf? Dat kan ook: je kunt karaoke-versies van de nummers kopen via de app.

Microsoft verwacht dat de app meer dan een miljoen keer gedownload zal worden. Technisch gezien zou het allemaal snor moeten zitten, want app is gebaseerd op Microsoft’s cloud-platform Azure. De app is in ieder geval erg compleet. Je kunt bijvoorbeeld merchandise en liedjes kopen, stemmen op jouw favoriete artiest en de app gebruiken als second screen. Met nieuws, foto’s en video’s weet je eigenlijk niet meer waar je moet kijken: in de app, of op het tv-scherm? Er is genoeg te doen.

Als je de app downloadt kun je vanavond bijna live erbij zijn als het spektakel in Wenen echt losbarst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2015, 0:53
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, songfestival

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.