apple-watch-tafel-apple-store

‘Apple Watch in mei nog niet in fysieke Apple Stores te koop’

De Apple Watch zal voor de rest van april en in mei niet te koop zijn in fysieke Apple Store. Je moet de Apple Watch online bestellen.

apple-watch-tafel-apple-storeDe Apple Watch zal in heel mei nog niet worden verkocht in de fysieke Apple Store. Dit schrijft The Telegraph op basis van een interne memo van Apple-retailbaas Angela Ahrendts. Bezoek je volgende maand een Apple Store in het buitenland in de hoop een Apple Watch te kopen? Dan zal personeel je vertellen dat je hem online moet bestellen.

De voorverkoop van de Apple Watch begon op 10 april in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Apple vertelde toen al dat de verkoop eerst alleen online zal plaatsvinden. Nu blijkt dat deze situatie in elk geval nog in mei zal aanhouden. Het is hierdoor voor lange tijd niet mogelijk om het horloge te kopen in een fysieke winkel. Slecht nieuws voor Nederlandse Apple-fans die graag naar het buitenland afreizen om een nieuw product als eerste te kopen: zij kunnen alleen nog maar de Apple Watch laten versturen naar een buitenlands adres, om hem daar op een later moment op te halen.

Volgens Ahrendts was het een moeilijke beslissing om de Apple Watch-verkoop op deze manier aan te pakken. Het zou gaan om een bijzondere situatie:

Gaan we ieder product voortaan op deze manier verkopen? Nee. We zijn dol op onze blockbuster Apple-verkoopstartdagen – en er zullen er nog velen volgen.

Het is belangrijk om te beseffen dat de Apple Watch niet een nieuw product is, maar een compleet nieuwe categorie. Er is nog nooit zoiets als dit geweest. Om de service te leveren die onze klanten verwachten – en die we van onszelf verwachten – hebben we een nieuwe aanpak bedacht. Dat is waarom we voor het eerst een nieuw product laten zien in de winkels voor hij wordt verscheept.

Eerder vandaag verdween de verkoopdatum van de Apple Watch op de officiële Apple-website. Op 24 april zou de verkoop van start gaan – maar het zou daarbij gaan om de vroegste leverdatum. Een groot aantal kopers lijkt het horloge ook pas ver na deze datum te ontvangen.

De interne memo van Ahrendts lijkt ook de wind uit de zeilen te halen van een eerder gerucht. Afgelopen week bleek uit de broncode van de Apple-website dat het op 25 april alsnog mogelijk zal zijn om reserveringen in de Apple Store op te pikken – iets waar Apple op 10 april geen mogelijkheid vood bood. Het is nog niet bekend wanneer de verkoop van de Apple Watch begint in Nederland en België.

Lees ook: Apple Watch kopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2015, 12:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple watch

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.