Nederlands bedrijf verkocht brandgevaarlijke iPhone-laders

Het Nederlandse EET Europarts verkocht brandgevaarlijke adapters voor de iPhone in 2014. De namaakladers kunnen worden ingeleverd.

Brandgevaarlijke iPhone-adapterHet Nederlandse EET Europarts heeft tussen mei 2014 en november 2014 onveilige iPhone-adapters verkocht. Dit blijkt uit een bericht van de Voedsel- en Warenautoriteit. Door een fabricagefout in de iPhone-lader kan er kortsluiting ontstaan, wat kan leiden tot een elektrische schok of zelfs brand. De opladers werden verkocht in de webshop van onder andere Centralpoint.

De oplader was daarnaast ook te koop bij BuyItDIrect, Bechtle Direct en VelZart Automatisering. Het is onduidelijk hoeveel brandgevaarlijke adapters er precies in een half jaar tijd zijn verkocht. De defecte adapters hebben als artikelnummer ES2310.

Heb je één van de betreffende opladers in huis? Dan kun je hem terugbrengen naar de winkel waar je hem hebt gekocht. EET Europarts belooft een vervangend exemplaar beschikbaar te stellen aan iedereen die de adapter inlevert.

De laders van EET Europarts lijken erg op die van Apple, maar ze zitten anders in elkaar dan de officiële variant. Dit soort namaakladers zijn vaak goedkoper en dat kan soms gevaren met zich meebrengen. In 2012 beschreef een software-engineer de verschillen tussen namaakladers en het echte werk. Dat betekent overigens niet dat Apple’s variant altijd veilig is: vorig jaar was er nog een terugroepactie voor officiële Apple-adapters die oververhit raakten.

Bedankt voor de tip, René!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2015, 12:37
Categorie Accessoires
Onderwerp adapter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.