tangerine iphone film

Tangerine: volledig op iPhone gemaakte film binnenkort in de bioscoop

De film Tangerine, die tijdens het Sundance filmfestival voor het eerst werd getoond, komt deze zomer naar de bioscoop.
Martijn Doevendans - · Laatst bijgewerkt:

De film Tangerine, die tijdens het wereldberoemde Sundance filmfestival voor het eerst werd getoond, komt deze zomer naar de bioscoop. De film is volledig gemaakt op een iPhone 5S met de app Filmic Pro. Meestal blijven iPhone-films kleinschalige projecten en worden ze bijvoorbeeld getoond op het iPhone Film Festival. Tangerine was daarom een verrassende verschijning op Sundance.

Tangerine iphone film

Met het succes van deze iPhone-film is het interessant om te zien of er andere films zullen volgen. Vooral voor filmmakers met een klein budget is het maken van dit soort films interessant. Volgens regisseur van Tangerine, Sean Baker, heb je voor het maken van een film slechts vier essentiële dingen nodig. Ten eerste is dat uiteraard een iPhone, daarnaast de app Filmic Pro, die ervoor zorgt dat je onder andere makkelijk kan zoomen en de kleur kan instellen. Het derde ingrediënt is een goed statief om het beeld stabiel te houden en tot slot een aantal extra lenzen. Baker gebruikte hiervoor de anamorfische lens van Moondog Labs, maar de bekende lenzen van Olloclip zou je ook kunnen gebruiken.

tangerine iphone filmTangerine wordt vanaf 10 juli vertoond in New York en Los Angeles en zal later nog op andere plekken te zien zijn in Amerika. Of de film ooit naar Nederland gaat komen, is onbekend.

Lees ook: videofilmen op iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2015, 14:26
Categorie Achtergrond
Onderwerpen film, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.