Apple-Watch-Demo

Demo-modellen van Apple Watch werken met verborgen Lightning-kabel

De Apple Watch gebruikt in de Apple Store een verborgen Lightning-kabel, zodat het horloge altijd oplaadt en met een iPad communiceert.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Watch-DemoHeb je de demomodellen van de Apple Watch wel eens bekeken in de Apple Store, dan heb je je misschien afgevraagd hoe dat nou eigenlijk werkt. Hoe zorgt Apple ervoor dat de demo-units steeds opgeladen zijn, terwijl de hele dag mensen ermee spelen? Een serie foto’s verklapt nu het geheim van Apple: ze gebruiken een verborgen oplader.

Apple Watch opladen via het bandje

In het bandje van iedere Apple Watch in de Apple Store zit een Lightning-kabel verborgen, waarmee het horloge kan worden opgeladen. Op deze manier kan Apple het horloge in de Apple Store tonen, zonder dat hij moet worden aangesloten op een draadloze lader om de hele dag bruikbaar te zijn.

Apple Watch Lightning band

De ingebouwde Lightning-kabel laadt het horloge niet alleen op: hij zorgt ervoor dat de Apple Watch ook praat met een speciale iPad-app, die in de Apple Store wordt gebruikt om de Apple Watch te demonstreren. Hier schreven we in maart dit jaar ook al over: Apple heeft speciale demonstratie-kits voor de Apple Watch, waarbij het horloge naast een iPad wordt geplaatst. Doe je iets op de Apple Watch of de iPad, dan reageert het andere apparaat hier meteen op.

Opladen kan ook via verborgen connector

Apple’s verborgen Lightning-snoer in de Apple Watch legt in elk geval één ding uit: we weten nu waarom het horloge nog steeds een verborgen connectorpoort heeft bij de aansluiting van de horlogeband. Daarnaast demonstreert Apple dat je deze aansluiting kunt gebruiken om de Apple Watch op te laden.

Hoewel de Apple Store-horlogeband niet te koop is, maken andere accessoiremakers wel gebruik van deze mogelijkheid. De Reserve Strap sluit bijvoorbeeld aan op dezelfde verborgen connector, om zo de batterijduur van de Apple Watch te verlengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2015, 9:01
Categorie iDevices
Onderwerpen apple store, apple watch, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.