beats-apple-logo-groot

‘Apple werkt aan internationale uitrol Apple Music’

Apple is in gesprek met Russische partijen over Apple Music. Vermoedelijk zijn Nederland en België daarom ook snel aan de beurt.

beats-apple-logo-grootHet lijkt er op dat Apple de nieuwe Apple Music-muziekdienst al snel wereldwijd beschikbaar wil stellen. Zo is Apple op het moment in gesprek met Russische platenmaatschappijen, vermoedelijk om in dat land Apple Music beschikbaar te stellen. Hoewel wij in Nederland weinig hebben aan een Russische uitrol van Apple Music, heeft dit gerucht wel indirect gevolgen voor ons.

Apple brengt nieuwe diensten en producten meestal geleidelijk uit. Eerst wordt een product beschikbaar gesteld in een groep grote landen, waaronder vaak de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Rusland staat vaak op de tweede positie van de prioriteitenlijst. Dat er in Rusland over Apple Music wordt gesproken, wijst er daarom op dat Apple druk bezig is met een internationale uitrol. Nederland en België zouden daarom net zo snel aan de beurt kunnen zijn. Nederland en België waren met de iPhone 6 tegelijk met Rusland aan de beurt.

De uitrol van een muziekdienst is uiteraard anders dan de verkoop van een nieuwe iPhone, dus wellicht zit het allemaal net wat anders in elkaar. Misschien wil Apple de nieuwe dienst simpelweg vroeger uitbrengen in Rusland. De gelekte onderhandelingen sluiten echter goed aan op een eerder gerucht, waarin ook werd beweerd dat Apple Music al snel internationaal wordt uitgebracht. Volgens bronnen is de muziekdienst eind juni al wereldwijd te gebruiken.

Apple Music is gebaseerd op het door Apple overgenomen Beats Music. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt luisteren naar muziek, waarschijnlijk vanuit een compleet vernieuwde Muziek-app in iOS 8.4. Waarschijnlijk horen we meer over Apple Music tijdens WWDC 2015 op 8 juni.

Lees verder: Alles wat je moet weten over de nieuwe Muziek-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2015, 8:38
Categorie Geruchten
Onderwerpen beats, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.