Willekeurige nummers vanaf je Apple Watch bellen met Watch Keypad

Met Watch Keypad kun je nu ook op je Apple Watch een onbekend nummer intoetsen waarna je hem of haar direct kunt bellen. Ook het versturen van een sms naar een nummer dat niet in je contacten staat, is mogelijk.

Watch Keypad-icoon.De Apple Watch is een handig hulpmiddel als je snel een telefoongesprek op wil nemen, op het moment dat jouw iPhone niet binnen handbereik ligt. Ook kun je vanaf Apple’s smartwatch gesprekken starten, maar dat werkt alleen bij bestaande contacten. Een willekeurig telefoonnummer intoetsen zonder dat die in je contacten staat, is geen standaardoptie. Met Watch Keypad kan dat wel. Dankzij deze handige Apple Watch-app kun je nu rechtstreeks op je Apple Watch een telefoonnummer intoetsen en bellen.

Rechtstreeks op je Apple Watch een nummer intoetsen

Watch Keypad is gemaakt door de 14-jarige Nederlander Tom de Ruiter die eerder als scholier aanwezig was bij de WWDC dankzij het WWDC Scholarship.

Watch Keypad is oorspronkelijk een iPhone-app, maar je zult deze zelden tot nooit gebruiken. Het gaat bij deze app om de bijkomende Apple Watch-app. Deze native app toont na het openen direct een numeriek keypad waar je eenvoudig een telefoonnummer op kunt intoetsen. De app geeft je bij elke toets die je aanslaat een korte trilling met de Taptic Engine, waardoor je zeker weet dat je een toets ingedrukt hebt. Met een Force Touch start je een telefoongesprek, waarna de app in feite direct overschakelt naar de Telefoon-app om het daadwerkelijke telefoongesprek plaats te laten vinden. Naast de Call-knop vind je ook nog een Text-knop waarna je direct naar het onbekende nummer een sms of iMessage kunt sturen. Alle activiteiten worden rechtstreeks in respectievelijk de Telefoon- en Berichten-app gedaan, maar de handelingen voor het kiezen van het nummer voer je in Watch Keypad uit.

Watch Keypad toont een numeriek toetsenbord op je scherm.   Watch Keypad toont een numeriek toetsenbord op je scherm.

iPhone-app voor recente activiteiten

De iPhone-app dient feitelijk alleen voor de installatie van de Apple Watch-app. Wel kun je in de iPhone-app zien naar welke nummers je recent gebeld of gesmst hebt, maar dit zie je uiteraard ook in de gewone Telefoon- en Berichten-app. Mocht je Watch Keypad downloaden, dan kun je zonder te twijfelen de iPhone-app ergens ver in een mapje stoppen, aangezien je die toch nooit zult gebruiken.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.