Bump Pay: betalen met je iPhone door te ‘bumpen’

Met Bump Pay kan je geld overmaken door je telefoon in de buurt van een andere telefoon met de Bump-app geïnstalleerd te houden. Om te betalen heb je wel een PayPal-account nodig. Bump Pay is voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store te vinden.

Betaal door te 'bumpen' met Bump PayDe makers van de bekende app Bump, waarbij je gegevens kunt uitwisselen door telefoons even dicht bij elkaar te houden, hebben nu Bump Pay geïntroduceerd. De werking is hetzelfde als Bump: om geld over te maken moeten twee telefoons waarop Bump Pay is geïnstalleerd even bij elkaar in de buurt houden. Je hebt wel een PayPal-account nodig om de nieuwe Bump-app te gebruiken; andere betaalmogelijkheden worden nog niet ondersteund.

Er is gekozen om een nieuwe app uit te brengen, in plaats van de bestaande Bump-app te upgraden. Bestaande gebruikers hebben eerder al geklaagd over het feit dat de orginele Bump teveel features had gekregen, waardoor deze niet meer zo fijn was om te gebruiken. Om te testen of het idee aanslaat is Bump Pay nu los beschikbaar.

De mogelijkheid om te ‘bumpen’ is ook al beschikbaar in de app van PayPal, maar dat weerhield de makers er niet van om een eigen app uit te brengen. Bump Pay is gratis te downloaden, maar vooralsnog alleen nog maar beschikbaar in de Amerikaanse App Store. Alle betalingen die je via de app verricht zijn gratis, er worden geen transactiekosten gerekend.

Downloaden: Bump Pay (gratis, alleen Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2012, 7:54
Categorie Financiën
Onderwerpen betalen, paypal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.