Vernieuwde Bump-app laat je bestanden ‘bumpen’ tussen iOS en computers

De Bump iOS-app kan na een update bestanden bumpen (uitwisselen) tussen iPhone, iPad, iPod touch en een laptop of desktopcomputer. De bestandsuitwisseling werkt twee kanten op.

bump iphone laptopBump heeft een update gekregen waardoor het nu mogelijk is bestanden te bumpen tussen je iPhone en een desktopcomputer of laptop. Sinds de app Bump bestaat kun je al bestanden uitwisselen door apparaten tegen elkaar te laten ‘botsen’. Het begon met visitekaartjes, daarna volgden foto’s, video’s en bestanden. Ruim een halfjaar geleden werd een nieuwe functie ingevoerd, waardoor je foto’s tussen een iOS-apparaat en een computer kon uitwisselen. Met de nieuwste update kan je ook foto’s, video’s, muzieknummers, documenten en bestanden van de computer naar je iPhone sturen.

Sinds december was het overigens al wel mogelijk om op een omslachtige manier bestanden uit te wisselen met een computer. Vanaf de vannacht verschenen update 3.5.6 gaat het een stuk makkelijker. Je moet hiervoor wel de Bump-website (bu.mp) op de computer geopend hebben. Door met je iPhone in de hand op de spatiebalk te slaan weten beide apparaten dat de bestandsoverdracht van start moet gaan. Je kunt natuurlijk ook met je iPhone schudden en ondertussen op de spatiebalk drukken, maar dan gaat het hele marketingidee van Bump verloren. Voordat je kunt starten moet je in de Bump-app op de iPhone, iPod touch of iPad wel eerst aangeven welke bestanden je wilt doorsturen.

Het werkt vanaf deze update ook de andere kant op: open de Bump-website op je computer, klik op ‘Send files to your device’ en geef aan welke bestanden je wilt sturen. Er verschijnt een melding op je iOS-apparaat en de bestanden komen binnen. Het werkt dankzij de bewegingssensor in de iPhone en clouddiensten van Bump. Belangrijk daarbij is dat je je locatie deelt; zowel in de Bump-app als op de Bump-website.

Downloaden: Bump (gratis, iPhone, iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 10:29
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.