Google neemt uitwisselings-app Bump over

Bump is gekocht door Google. Die had waarschijnlijk interesse in de techniek van Bump die herkent dat twee gebruikers gegevens willen uitwisselen.

Bump gekocht door Google iOSDe iPhone-app Bump die al bij de lancering van de App Store zo opviel, kan een tweede toekomst tegemoet zien. Directeur David Lieb van Bump maakt in een blog bekend dat het bedrijf is overgenomen door Google. Bump maakt gebruik van een bijzondere techniek: als je beide een iPhone hanteert met de Bump-app erop en bij elkaar in de buurt bent, kan je een ‘boks’ doen naar de andere iPhone om een verbinding te leggen. Daarna kunnen gebruikers elkaar hun contactgegevens maar ook foto’s versturen.

Bump bestanden uitwisselenBump is bijzonder omdat het geen gebruik maakt van NFC, de techniek in veel moderne smartphones (maar niet de iPhone) die ervoor zorgt dat het toestel lokaliseerbaar is. Je hoeft als beide gebruikers zelfs niet op hetzelfde draadloze netwerk te zitten om elkaar bestanden te versturen. De app drijft echt op de techniek dat de app aanvoelt dat gebruikers bij elkaar zijn en dat gebruikers gelijktijdig een boksbeweging maken. Later werd ook een verbinding met de computer mogelijk, door de website van Bump te openen en daarna met het toestel op de spatiebalk te drukken. Lieb op Bumps blog:

“We streven ernaar ervaringen te maken die als magie voelen, achter de schermen tot stand gekomen door innovaties in wiskunde, dataverwerking en algoritmes. We kunnen niet nog blijer zijn dan ons bij Google te voegen.”

Bump bereikte maar liefst 60 miljoen downloads in 2011 alleen al, maar een winstmodel voor de gratis applicatie werd nooit gevonden. De later geïntroduceerde fotodeel-app Flock werd geen succes. Zowel Bump als Flock zullen voorlopig verkrijgbaar blijven in de App Store. Het bedrag dat met de overname gemoeid is, is niet bekend.

Downloaden: Bump (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2013, 18:57
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.