iPhone-apps Bump en Flock verdwijnen op 31 januari

De iPhone-apps Flock en Bump verdwijnen op 31 januari 2014 uit de App Store, na de overname door Google.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bump bestanden uitwisselenDe iPhone-apps Bump en Flock zullen vanaf 31 januari niet meer beschikbaar zijn in de App Store. Toen Google afgelopen september Bump overnam, lieten ze weten dat de apps zouden blijven bestaan. Toch gaat eind januari de stekker eruit. In een blogposting heeft Bump-oprichter David Lieb laten weten dat de apps Bump en Flock gaan verdwijnen. Met Bump kun je makkelijk data uitwisselen door iPhones te laten botsen en met Flock kon je samen foto’s en video’s maken van een evenement.


De reden waarom Bump en Flock moeten verdwijnen, heeft ermee te maken dat de oprichters zich nu volledig concentreren op nieuwe projecten binnen Google. Er is domweg geen tijd om te werken aan beide apps.

bump iphone handDe makers nemen geen halve maatregelen: na 31 januari 2014 werken de apps Bump en Flock niet meer en zal alle data worden gewist. Je kunt nu nog je data exporteren als je je foto’s, video’s en contactinformatie wilt redden. Daarvoor moet je de betreffende app openen en aangeven dat je je data veilig wilt stellen.

Het verdwijnen van Bump is eigenlijk best jammer: de app was al vroeg aanwezig in de App Store en was redelijk uniek. Het was bijna magisch hoe je door te botsen data kon uitwisselen tussen iPhones onderling en tussen iPhone en Mac.

Flock verscheen in 2012 en is bedoeld om samen fotoalbums te maken, bijvoorbeeld tijdens een feestje. Op basis van je GPS-locatie en het tijdstip bepaalt Flock welke foto’s en video’s bij elkaar horen in hetzelfde album. Zo kun je na afloop zien wat vrienden hebben meegemaakt, zonder dat je ze steeds op de lip moet zitten.

Nu nog te downloaden:

  • Flock (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
  • Bump (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:32

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.