apple watch gezondheid hartslagmeter

Apple: ‘Apple Watch meet geen hartslag als je je arm beweegt’

Is de hartslagmeting van jouw Apple Watch minder betrouwbaar geworden sinds WatchOS 1.0.1? Dat hoort zo, zegt Apple. De hartslagmeter doet het niet als je je arm beweegt.

apple watch gezondheid hartslagmeterSinds Watch OS 1.0.1 verscheen, klagen Apple Watch-bezitters dat het uitlezen van de hartslag lang niet zo nauwkeurig meer verloopt, als voorheen. Veel mensen dachten dat het om een fout ging, maar volgens Apple is er sprake van een bewuste keuze. Als de Apple Watch tijdelijk je hartslag niet meer meet, komt dat omdat je je arm beweegt.

Toen de Apple Watch net op de markt kwam, zorgde het horloge elke 10 minuten automatisch voor een hartslagmeting. Dat is ook zoals het in de documentatie van Apple staat. Maar sinds Watch OS 1.0.1 uit is, merkten gebruikers dat de metingen veel minder regelmatig plaatsvonden. Apple zegt dat het zo hoort: op de pagina over hartslagmeting is nu nieuwe informatie te vinden, waarin staat dat de Apple Watch elke 10 minuten je hartslag probeert te bepalen… tenzij je je arm of je hele lichaam beweegt. Tijdens het wandelen zal er dus niet meer gemeten worden. Voorheen meldde de pagina niet dat er uitzonderingen waren. Als je tijdens het bewegen toch je hartslag wil meten, moet je de Workout-app aanzetten. Die meet continu terwijl je aan het sporten bent.

In de changelog van Watch OS 1.0.1 is gek genoeg niets te vinden over wijzigingen in de hartslagmeting. Mogelijk heeft Apple het stilletjes aangepast, om te voorkomen dat je hartslag hoger ligt dan gemiddeld omdat je veel beweegt. Blijkbaar zijn de metingen alleen bedoeld om te laten zien wat je rusthartslag is. Het is logischer dat Apple het nu zo meet, maar het was slimmer geweest als Apple het gewoon in de changelog had opgenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2015, 20:32
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, hartslagmeter

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.