iCulture iKids logo

iKids week 22: Lipa Pirates, City Cars Adventures en meer

In de iKids van week 22 gaan we op pad met piraten in Lipa Pirates, autoritjes maken in City Cars Adventures en bespreken we de update van Inventioneers
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Ouders met kinderen van een jaar of vijf kunnen vandaag kiezen, want er zijn twee grote nieuwe apps voor die leeftijdscategorie uitgebracht: Lipa Pirates en City Cars Adventures by BUBL. In Lipa Pirates kunnen kinderen met vormen aan de slag en met City Cars Adventures by BUBL kunnen ze al rijdende in vrolijke autootjes mooie 3D-werelden ontdekken. Keuze genoeg dus. Voor de oudere garde bespreken we daarnaast het geestige Inventioneers, een puzzel en bouwspel waar op deze plek al eens eerder aandacht voor was. De applicatie kreeg een grote nieuwe update met maar liefst 14 nieuwe levels.

Lipa Pirates

In Lipa Pirates leren de allerkleinsten (5 jaar en jonger) met vormen werken door ze in een piratenavontuur te gebruiken. Zaag bijvoorbeeld een driehoek uit een blok hout om daarmee het voorsteven van je piratenschip te maken of gebruik de juiste vormen om het kanon te laden en tegenstanders uit te schakelen. Als het schip klaar is en de kust veilig kunnen kinderen met hun boot gaan varen. Daarbij is het zaak om goed te navigeren en obstakels te ontwijken. Een piratenverhaal is natuurlijk niet compleet zonder schatkist met glimmende florijnen; die van Lipa Pirates wacht op je na het uitspelen van alle levels. Momenteel heeft de applicatie zes verschillende spellen, hopelijk worden deze in de nabije toekomst nog aangevuld.

City Cars Adventures

In de leuke nieuwe app van ontwikkelaar Bubl (onder andere bekend van Bubl Draw) kunnen kinderen van 2 tot 6 jaar met acht verschillende auto’s allerlei bijzondere werelden verkennen. Kies bijvoorbeeld voor het strand, de bossen of maak een spannende rit langs fabrieken. De app is werkelijk prachtig gemaakt, met 3D-animaties en vrolijk geïllustreerde achtergronden. De autootjees rijden heel milieubewust op wortels, taartjes en donuts in plaats van benzine, die je onderweg kunt verzamelen. In totaal zijn er 9 levels beschikbaar, waarin kinderen verschillende geheimen kunnen ontdekken. Het enige nadeel: de animaties zijn zo talrijk en beweeglijk dat we er af en toe bijna een beetje wagenziek van werden. Misschien is het een goed idee om dit spel niet te lang achter elkaar te spelen. City Cars is officieel Engelstalig maar maakt amper gebruik van taal.

Inventioneers

Met Inventioneers kunnen kinderen boven de 9 jaar raadsels oplossen door na te denken en tegelijkertijd creatief bezig zijn. De populaire app is al een tijdje in de App Store te vinden, maar heeft deze week de grootste update tot nu toe gehad. Daardoor is bijvoorbeeld een compleet nieuw hoofdstuk met 14 nieuwe levels beschikbaar, die wederom draaien om het maken van gekke maar slimme uitvindingen. In het spel heeft ieder level een doelstelling, zoals een appel aan een monster voeren of een duiker in het bad lanceren. Om die doelen te bereiken moet je gebruik maken van objecten die elkaar beïnvloeden. Plaats bijvoorbeeld een trechter zodanig dat een bal precies tegen de dominostenen aan rolt. Na de laatste update zijn er bovendien nog eens dertig nieuwe objecten beschikbaar om in zetten. Inventioneers is in eerste instantie gratis, maar dan is slechts een hoofdstuk met 14 uitvindingen beschikbaar. Voor €1,99 koop je zes extra werelden met 84 uitvindingen, waaronder al het nieuwe materiaal. Een aanrader!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.