Reacties voor: Apple’s volgende doel: vroegtijdig beroertes herkennen met Apple Watch

Apple gaat samenwerken met farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson, om te kijken of de Apple Watch beroertes kan voorkomen. Binnenkort start er een uitgebreid onderzoek.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Leuk allemaal, maar zelfs een simpel ecg kan ik met mijn AW4 nog steeds niet maken, das toch wel tikkeltje misleidend te noemen.
    Al die wereld verbeterende functies zoals ECG functie maar ook Apple pay en tekstvoorspelling op je toetsenbord werken hier gewoon niet.
    Beter plaatsen jullie gewoon wat vaker tips reviews van accessoires die hier wel werken en gewoon verkrijgbaar zijn, in plaats van al die items waar we ons aan kunnen verlekkeren maar nooit gaan krijgen…

  2. Het lijkt mij wel moeilijk om daadwerkelijk medische hulp te krijgen als je horloge dit of dat zegt.
    Bel je de huisarts of t ziekenhuis met “ ja mijn horloge zegt…” ik vraag mij sterk af of je serieus wordt genomen.

    • @Ben: Ik had dit laatst al. Hartritmestoornis en horloge gaf 200 slagen p/m aan. Ziekenhuis: Nee kan niet. Hun hartslagmonitor aangesloten en kwamen op precies hetzelfde uit. Die arts keek wel raar op toen…

  3. Nu wordt het wel stilaan tijd dat ze de ECG functie ook in Europa actief maken op de apple Watch 4.

  4. En denk dat dit soort functies toch niet gaan komen in Nederland en op de watch.slecht van Apple allen mensen veel geld laten betalen en niks krijgen.

  5. Waarom claimt iedereen meteen dat het aan Apple ligt als functies hier niet beschikbaar zijn? Ga voor ApplePay eens klagen bij je bank, laat ze weten dat er vraag naar is. En wat de ECG app betreft, daar is goedkeuring voor nodig van Europese instanties, dat mag niet zomaar gestart worden. Zo vermoeiend iedere keer dat ongeïnformeerd gezeik van sommigen hier.

  6. Origineel geplaatst door MLVC
    Waarom claimt iedereen meteen dat het aan Apple ligt als functies hier niet beschikbaar zijn? Ga voor ApplePay eens klagen bij je bank, laat ze weten dat er vraag naar is. En wat de ECG app betreft, daar is goedkeuring voor nodig van Europese instanties, dat mag niet zomaar gestart worden. Zo vermoeiend iedere keer dat ongeïnformeerd gezeik van sommigen hier.

    De bal lijkt bij Apple te liggen.

  7. @Jasper: ja das lekker. De banken hier houden het tegen, die weigeren een vergoeding af te dragen aan apple voor gebruik van hun dienst. Als de bal echt bij apple lag, dan hadden ze over heel de wereld nog geen apple pay. Nee we geloven de grootste misleiders en oplichters van de hele wereld, het bankwezen.

    In het artikel wat je linked staat dat apple geen apple pay aan nederland aan biedt volgens ING. Hoe kan het dat bunq dit wel tijdelijk kon?? De nederlandsche bank houdt het tegen. Die kunnen niet een paar cent missen. Vrieger was het gebruik van de bank gratis, ze gaven je zelfs geld toe in vorm van rente oid. Nu?? Bijna geen rente en je moet voor alles betalen. Gebruik rekening, pas gebruik, online bankieren betalen. Je hoeft echt geen rocket scientist te zijn om dit uit te puzzelen

    • @Jeroenus: Niet helemaal mee eens.
      Als je een markt zoals bv Duitsland klaar maakt voor gebruik van Apple Pay dan enable je een hele grote groep want iedereen betaald nog met echt geld. Als je de Nederlandse markt probeert te krijgen dan is het maar een kleine markt want iedereen betaald al met zijn pinpas dus de inkomsten voor Apple die per transactie geld krijgt zal dus waarschijnlijk in Nederland lager zijn omdat iedereen al een vorm van electronisch betalen gebruikt. En dus is er meer concurentie voor marktaandeel van de gevestigde orde.

      Als ik ABNA moet geloven zijn zij er klaar voor maar pakt Apple eerst de markten waar zij meer aandeel kunen krijgen dan wat ze verwachten vanuit Nederland

  8. Ik ben benieuwd of al die medische toepassingen bij elke nieuwe Apple Watch steeds opnieuw gekeurd moeten worden zodat de nieuwste Watch pas na jaren volledig bruikbaar is ?
    Gaat er 1 instantie de hele Watch medisch beoordelen of gaat elke medische functie apart gekeurd worden door een andere instantie ?
    Wie zijn schuld het is dat het lang duurt vind ik niet interessant maar je koopt en betaalt voor een duur horloge waar je in Nederland maar heel beperkt gebruik van kan maken.

  9. Ik erger me gruwelijk aan al die gezondheidsfuncties die hier niet werken omdat het eerst moet worden goedgekeurd. Allerlei troep mag je gewoon je lichaam in pleuren (nicotine, teer, alcohol, suiker etc.), maar dit soort technieken die je zouden kunnen helpen zijn niet goedgekeurd.

  10. Origineel geplaatst door Hans
    Ik ben benieuwd of al die medische toepassingen bij elke nieuwe Apple Watch steeds opnieuw gekeurd moeten worden zodat de nieuwste Watch pas na jaren volledig bruikbaar is ?
    Gaat er 1 instantie de hele Watch medisch beoordelen of gaat elke medische functie apart gekeurd worden door een andere instantie ?
    Wie zijn schuld het is dat het lang duurt vind ik niet interessant maar je koopt en betaalt voor een duur horloge waar je in Nederland maar heel beperkt gebruik van kan maken.

    Klopt helemaal. De medische wereld is een gesegmenteerd, verkokerd, per specialisme georganiseerd en gereglementeerd gebeuren. Als Apple daar een gat in wil slaan gaat dat echt heel lang duren.
    Per land verschillende goedkeuringsprocedures etc.

    Allemaal erg sympathiek dat ze dit gaan doen, alleen zijn er op dit moment iets urgentere zaken aan de hand (marktpositie, prijsbeleid, concurrentie) waar ze zich beter eerst op kunnen richten.

    De ontluikende markten (China en India) gaan op dit verloren – en daar moet een antwoord op komen. De medische toepassingen zijn meer om op de lange termijn marktaandeel te winnen in het Westen.

  11. Erg tof dat Apple zich zo inzet op het gebied van gezondheid, wij mensen zijn eigenlijk ook maar erg fragiele wezens ook.
    Het enige wat mij dan behoorlijk tegen de borst stuit is dat het zich inderdaad weer alleen richt op een Amerikaanse doelgroep boven de 65. Tegenwoordig komen de meest vreselijke gebeurtenissen, om het even zo te noemen, voor op ook veel jongere leeftijden. En dan heb ik nog niet gesproken over dat het zich weer een US only feature te zijn.

    Ik en mijn verloofde zijn pas ingestapt qua Apple Watches bij deze huidige serie. Vanwege de Hartslag sensor en toekomstige ECG, waar we overigens nog op moeten wachten hier in de EU (en dan niet gesproken over ApplePay en de beschikbaarheid van de HomePod).

    Dat het niet alleen aan Apple ligt, of dat het volledig in de handen van Apple is snap ik ook wel. Maar anno 2019 moet het toch wel mogelijk zijn om ook zulke features of apparaten wereld wijd te kunnen releasen?

    Ik zou simpelweg om de reden dat het hier vanaf het moment van uitbrengen niet beschikbaar is, niet meteen staan te springen om series 5 Apple Watch te kopen. Het is mij de afgelopen periode met verschillende producten helaas al overkomen dat beloofde features uiteindelijk geschrapt werden of nog steeds beloofd worden uit te komen (bijv. HomeKit ondersteuning op de Arlo Pro i.p.v. Pro 2 en Ultra). Dat laat mij als Consument een erg zure nasmaak in de mond achter en weerhoud mij om verder te investeren.

    Ik hoop dat het bij Apple langzaam ook duidelijk begint te worden dat ze geen onderscheid moeten maken tussen verschillende markten, alhoewel.. Wellicht ben ik daar te naïef in. 😅

  12. @stefan: Is België dan een grote markt dan Nederland?

  13. @Jan Willem: ja omdat in België nog niet veel digitaal word betaald vooral nog cash.

  14. Wie weet welke ziekenhuizen de Apple ECGs kunnen uitlezen ?

  15. @MLVC: Ik claim niets maar QuickType daar wachten we al jaren op, en alleen Apple kan dit oplossen (wil geen 3thrd party software). Siri duurde ook lang voordat dit in Nl beschikbaar komt.

    Apple zou best wat meer aandacht hier aan kunnen besteden. Ik heb liever werkende functies i.p.v. nieuwe functies (die voorlopig niet werken).
    Dit kun je vermoeiend vinden maar ik vind het vermoeiend als alles wat krom is uitgelegd wordt als recht.

  16. Apple moet bij de basis beginnen met het ontwikkelen van nieuwe diensten. Als zij dan 65 plussers in Amerika als doelgroep zien, vind ik het van gezond verstand getuigen. 25 plussers, 35 plussers enz, zijn statistisch gezien niet degene die voor een beroerte in aanmerking komen.

    Dat Apple in Amerika begint, lijkt me logischer mede omdat er in Amerika strengere regelgeving is maar ook omdat het gewoon een Amerikaanse bedrijf is. Ze kennen hun eigen mentaliteit en bevolking beter dan, pak ‘m beet die van de 17 miljoen Nederlanders. Het schaalverschil is enorm.

    Het gaat om het ontwikkelen van nieuwe diensten, niet om het implementeren van beproefde diensten naar een ander werelddeel. Waar anders kunnen ze daar beter mee beginnen dan in hun eigen achtertuin? Ik hoop van harte dat ze hier snel goede resultaten in krijgen, zodat het breder uitgerold kan worden. Dat het kleine Nederlandje met zijn 17 miljoen inwoners (waarvan 1 miljoen Apple gebruiker is?), dan minder prioriteit heeft, lijkt mij logisch.

  17. Origineel geplaatst door Bas
    Leuk allemaal, maar zelfs een simpel ecg kan ik met mijn AW4 nog steeds niet maken, das toch wel tikkeltje misleidend te noemen.
    Al die wereld verbeterende functies zoals ECG functie maar ook Apple pay en tekstvoorspelling op je toetsenbord werken hier gewoon niet.
    Beter plaatsen jullie gewoon wat vaker tips reviews van accessoires die hier wel werken en gewoon verkrijgbaar zijn, in plaats van al die items waar we ons aan kunnen verlekkeren maar nooit gaan krijgen…

    Daar ben ik het geheel mee eens!

  18. dat is allemaal goed enzo maar hebben er niets aan als het altijd enkel voor in de USA beschikbaar is!

  19. Origineel geplaatst door Bas
    Leuk allemaal, maar zelfs een simpel ecg kan ik met mijn AW4 nog steeds niet maken, das toch wel tikkeltje misleidend te noemen.

    Al die wereld verbeterende functies zoals ECG functie maar ook Apple pay en tekstvoorspelling op je toetsenbord werken hier gewoon niet.

    Beter plaatsen jullie gewoon wat vaker tips reviews van accessoires die hier wel werken en gewoon verkrijgbaar zijn, in plaats van al die items waar we ons aan kunnen verlekkeren maar nooit gaan krijgen…

    Ik heb van de week mijn watch 4 gekocht en mijn watch maakt gewoon ECG’s niets aan de hand.
    Ik ben gewoon in Nederland en niets veranderd aan de instellingen dus ik denk dat dit probleem aan jou ligt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.