apple-watch-hands-on-apps

Apps installeren op Apple Watch gaat via aparte iPhone-app

De Apple Watch krijgt een eigen iPhone-app waarmee je allerlei extra apps kunt installeren.

apple-watch-hands-on-appsDe Apple Watch zal gaan werken met losse apps, die je naar eigen wens kunt installeren. Maar hoe gaat het installeren van apps straks in z’n werk? Daar heeft Apple nog geen openheid over gegeven. Het horloge draait geen iOS, maar Watch OS. Toch zal het installeren van apps via iOS verlopen. Je zult straks Apple Watch-apps gaan downloaden via een speciale app op de iPhone, net zoals nu bij de Pebble het geval is. Daarna stuurt de iPhone de app door naar het horloge. Er komt dus geen miniatuur App Store op het horloge zelf. Via de apart verkrijgbare apps kun je alle instellingen van de Apple Watch regelen, maar dus ook extra apps installeren.

Het blijkt uit een uitgebreide hands-on van Ariel Adams. Adams meldt dat de iPhone ook te hulp schiet als de rekenkracht van de Apple Watch tekort schiet. Daarmee sparen ze bovendien de batterij, bijvoorbeeld bij het analyseren van data die je met de hartslagmeter hebt vastgelegd. Binnenkomende data gaat naar de iPhone om verder te verwerken, waarna je het resultaat van al die analyses weer op de Apple Watch kan aflezen.

De Apple Watch-beheerapp voor de iPhone zit waarschijnlijk in een van de geplande iOS X-updates die nu in ontwikkeling zijn. Waarschijnlijk iOS 8.2 of iOS 8.3 omdat de eerdere versie iOS 8.1 al veel eerder zal verschijnen, namelijk zodra Apple Pay van start gaat. Apple moet ook nog een SDK (systeemontwikkelkit) voor de Apple Watch uitbrengen, die WatchKit gaat heten. Daarmee kunnen ontwikkelaars zelf interactieve notificaties en ‘glances’ maken. Het programmeren van apps van derde partijen wordt pas in de loop van 2015 mogelijk. Apple moet daarvoor ook nog de benodigde programmeertools vrijgeven.

Wie vandaag vrije tijd had, kon naar Parijs afreizen om daar de Apple Watch in het echt te zien. Maar helaas mocht je niet aan de knoppen zitten; de horloges waren te bekijken in een glazen vitrine en trokken zoals verwacht veel bekijks.

Quanta maakt de Apple Watch

apple-watch-vlinderNog een ander weetje over de Apple Watch: het horloge zal gemaakt worden door het Taiwanese bedrijf Quanta Computer. Quanta is van plan om extra medewerkers in dienst te nemen, zodat er totaal 40.000 mensen kunnen worden ingeschakeld voor de productie. De overeenkomst verbiedt Quanta om nog voor concurrerende merken te werken. Eerdere geruchten wekten de indruk dat ook Foxconn en Inventec betrokken zouden zijn bij de productie van de Apple Watch. De productie gaat in januari 2015 beginnen, aldus de geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2014, 19:24
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.