OS X Yosemite Golden Master nu beschikbaar

Apple heeft de Golden Master van OS X Yosemite beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. De publieke versie komt waarschijnlijk in oktober.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

OS-X-Yosemite-openingsscherm

Apple heeft de Golden Master van OS X Yosemite beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en testers. De Golden Master is grotendeels identiek aan de uiteindelijke versie van een update die later beschikbaar komt. De publieke versie van OS X Yosemite wordt in oktober verwacht.

Update 1: Het gaat hier om GM Candidate 1.0. Dit is een release candidate en dus nog niet dé uiteindelijke, definitieve Golden Master.

Update 2: Volgens nieuwe informatie wordt Yosemite op 14 oktober verwacht.

Heb jij de Golden Master of nieuwe publieke beta al geïnstalleerd? Laat het ons weten in de volgende poll:

Heb je de laatste beta van OS X Yosemite geïnstalleerd?

 
pollcode.com free polls

De Golden Master van OS X Yosemite is 857MB groot en wordt aangeboden via Apple’s ontwikkelaarssite. De update heeft versienummer 14A379a. Ontwikkelaars en testers met de betaversie kunnen de Golden Master als update in de App Store downloaden. Naast de Golden Master voor ontwikkelaars heeft Apple ook versie 4 van de publieke beta beschikbaar gesteld. Deze update heeft versienummer 14A379b en is waarschijnlijk gelijk aan de Golden Master voor ontwikkelaars. Dit betekent dat zowel ontwikkelaars als publieke betatesters een vrij definitieve versie van OS X Yosemite kunnen downloaden.

Om de Golden Master van OS X Yosemite te installeren, moet je wel op de laatste versie van de beta zitten. Heb je deze nog niet geïnstalleerd? Dan moet je de Yosemite-updates in de App Store downloaden totdat je de Golden Master ziet.

OS X Yosemite is de nieuwste versie van het OS X-besturingssysteem. Met Yosemite introduceert Apple een vernieuwd uiterlijk dat aansluit op iOS. Daarnaast werkt de Mac nog beter samen met iDevices. Met Continuity kun je telefoongesprekken en sms-berichten op de Mac ontvangen, en met Handoff communiceren iOS- en OS X-apps beter met elkaar.

Apple stelde vlak na WWDC 2014 een beta van OS X Yosemite beschikbaar voor ontwikkelaars. Later werd er ook een publieke versie van de beta uitgebracht. Met de komst van de Golden Master lijkt de ontwikkeling van Yosemite tot een einde te komen. Het is nu afwachten wanneer Apple Yosemite precies beschikbaar zal stellen. De release staat gepland voor het najaar van 2014. Volgens bronnen komt de OS X-update in oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2014, 22:48
Categorie Mac & macOS
Onderwerp yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.