iAd nu ook in Nederland en België beschikbaar

Advertenties op iAd zijn nu ook te zien in Nederland en België. De reclamedienst van Apple was tot voor kort hier nog niet beschikbaar.

iAds Steve JobsApple ondersteunt nu iAd advertenties in Nederland. Dit betekent dat je in apps met iAd-ondersteuning Nederlandse reclamebanners ziet staan. Adverteerders kunnen reclame bij Apple aanleveren, zodat ze tegen betaling in apps met iAd worden getoond.

In 2010 introduceerde Apple iAd, maar in Nederland werd nog niks gedaan met het advertentieplatform. Daar is nu verandering in gekomen: meerdere ontwikkelaars melden aan iCulture dat hun apps in Nederland iAds laten zien. Op de website van adverteerderstool iAd Workbench is Nederland stilletjes toegevoegd aan de lijst ondersteunde landen. Op 14 september stond Nederland nog niet in deze lijst.

Niet alleen Nederland ondersteunt nu volledig iAd: in de lijst met landen zijn ook België, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Polen en Zweden toegevoegd. In deze landen zouden daarom nu ook iAd-advertenties moeten verschijnen. De laatste keer dat Apple iets communiceerde over de landen waar iAd wordt ondersteund was in augustus dit jaar. Toen waren Rusland en Zwitserland aan de lijst toegevoegd. Inmiddels kan iAd worden gebruikt in 25 landen.

Met de uitgebreide lijst landen kan iAd een heel nieuw publiek bereiken. Dat is misschien ook wel nodig: begin dit jaar bleek Apple’s reclamenetwerk voor zwaar weer te staan. Apple weigert gebruikersgegevens met adverteerders te delen, wat iAd een onaantrekkelijk advertentieplatform maakt voor sommige partijen. het sluit echter wel aan op Apple’s belofte om de privacy van gebruikers te waarborgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2014, 16:41
Categorie Apps
Onderwerpen iads, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.