WatchKit featured

Apple wijzigt verwarrende Apple Watch-voorwaarde in App Store

Apple heeft een verwarrende regel in de App Store voor Apple Watch-applicaties aangepast. Ontwikkelaars kunnen apps nu eerder indienen bij Apple.

Apple Watch WatchKitOntwikkelaars kunnen nu al apps voor de Apple Watch maken, maar dat ging niet zonder enige verwarring. Probeerde een ontwikkelaar namelijk om een applicatie in te zenden bij de App Store, dan kwam er al snel een aparte voorwaarde in beeld: minstens één screenshot voor de App Store moest op een Apple Watch worden gemaakt. Lastig, aangezien de Apple Watch pas vanaf 24 april wordt verkocht. Apple heeft daarom de voorwaarde veranderd.

Screenshots ingediend bij de App Store moeten nu alleen nog maar laten zien wat een Apple Watch-app doet. Dit geeft ontwikkelaars de vrijheid om bijvoorbeeld de iOS Simulator van Xcode te gebruiken om de beelden te maken. Eerder verbood Apple het gebruik van iOS Simulator voor screenshots expliciet.

Ontwikkelaars waren voor de regelwijziging bezorgd over de hoeveelheid Apple Watch-apps die beschikbaar zouden zijn op 24 april. iOS-apps met een Apple Watch-extensie moeten namelijk minstens één screenshot van het horloge-onderdeel hebben. Ontwikkelaars moesten dus in de rij voor een Apple Watch staan op 24 april, wilden ze hun app correct bij Apple indienen. De aangepaste regelgeving zorgt ervoor dat apps al ver voor 24 april bij Apple kunnen worden ingediend, zodat ze goedgekeurd worden voordat de Apple Watch-verkoop start.

De Apple Watch is vanaf 24 april verkrijgbaar in negen landen, waaronder de VS, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over de Apple Watch-verkoop lees je in het artikel ‘Apple Watch kopen‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2015, 9:24
Categorie Apps
Onderwerpen app store, apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.