Orby Widgets

Met Orby Widgets alle iPhone-informatie bij de hand

Met Orby Widgets voor iPhone heb je een compleet overzicht over alle systeeminformatie van je iPhone in het Berichtencentrum van iOS 8.

Orby WidgetsBen je ook iemand die continu apps op de achtergrond afsluit om geheugen vrij te maken, het batterijpercentage ingeschakeld heeft omdat het icoontje niet duidelijk genoeg is en het liefste widgets gebruikt om zo snel mogelijk dingen gedaan te krijgen? Dan ben jij de perfecte persoon voor Orby Widgets – To Make Notification Center Even More Useful!

Met deze app voeg je widgets toe aan je Berichtencentrum om overzicht te krijgen over vitale functies van je iPhone. Op dit moment biedt Orby Widgets er zeven aan: Memory toont je middels een gekleurde cirkel hoeveel intern geheugen er in gebruik is en Storage doet hetzelfde voor het opslaggeheugen van je iPhone. Battery toont je resterende percentage accuduur en geeft daarbij een ruwe schatting hoe lang je nog met je iPhone kunt werken. De Runtime-widget vertelt je wanneer je iPhone voor het laatst werd ingeschakeld en hoe lang geleden dit was. CPU vertelt je hoe zwaar de processor op dit moment belast wordt en bij Network zie je de hoeveelheid verstookte WiFi- en mobiele data sinds je laatste herstart. Je MAC- en IP-adressen zie je bij Network Addresses. Volgens de ontwikkelaar zijn er meer widgets op komst.

Naast de widgets voor systeeminformatie heeft Orby Widgets ook een aantal handigheidjes te bieden. Met de Speed Call-widget kun je een viertal favoriete contactpersonen aangeven die je vanuit het Berichtencentrum met één tik kunt bellen. Swipe je over de balk, dan kun je er nog eens vier invoeren. Een icoontje onder je contactpersonen opent de Telefoon-app. De laatste widget, Share genaamd, laat je direct een bericht of je huidige muzieknummer naar Facebook of Twitter posten.

Orby Widgets x3

Orby Widgets lijkt dus een praktische verzameling aan widgets voor de fanatieke gebruiker, al moet wel gezegd worden dat elke widget vrij veel ruimte nodig heeft. Wie alle widgets inschakelt zal dan ook flink moeten scrollen, iets dat een concurrent als iMonitor for iOS8 beter geregeld heeft door in één widget meer informatie te plaatsen. Idem voor de Share-functie: het (helaas tijdelijk niet beschikbare) TapToShare laat je snel je status updaten maar neemt hierbij nauwelijks ruimte in het Berichtencentrum in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2015, 13:34
Categorie Apps
Onderwerp widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.