apple-watch-rood-bandje

‘Apple Watch aanvankelijk alleen bij Apple Store te koop’

De Apple Watch zal alleen in de Apple Store te koop zijn en niet bij derde partijen zoals APR's en elektronicawinkels, zeggen bronnen uit de Duitse distributieketen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-rood-bandjeVroeger moest je naar een APR om Apple-producten te kopen. Er waren nog geen Apple Stores en winkels zoals Dixons en Media Markt hadden nog geen apart hoekje in de winkel ingericht voor de verkoop van Apple-spullen. Inmiddels is dat veranderd: bij alle grote elektronicazaken kun je tegenwoordig iPhones, iPads en MacBooks kopen. Maar bij de Apple Watch wordt het toch weer anders. Omdat Apple het horloge niet als gadget voor nerds maar als mode-item wil verkopen, zijn andere verkoopkanalen nodig. De Apple Watch zal daarom aanvankelijk alleen in de Apple Store te koop zijn. Dat beweert de Duitse site ApfelPage, die heeft gesproken met bronnen binnen de Duitse verkoopkanalen. APR’s en grote elektronicazaken komen er niet aan te pas.

Mooie vitrines

Er zouden nog meer redenen zijn waarom Apple de verkoop uitsluitend via de Apple Store wil doen. Eén daarvan is dat Apple zoveel mogelijk marge kan pakken door de distributie volledig in eigen hand te houden. Bovendien kunnen ze de klantervaring het beste regelen: geen rommelige verkoophoekjes in bestaande winkels, waar Apple niet altijd direct zicht op heeft. In plaats daarvan is Apple van plan om in de eigen winkels de producten op een nieuwe manier uit te stallen. De Apple Store gaat daardoor meer op een juwelierswinkel lijken dan op een computerwinkel. Voor de duurste variant in goud komen er speciale kluizen in de winkel, om te voorkomen dat Apple Stores voortdurend doelwit worden van ramkraken.

covent garden apple store

Later ook in andere winkels?

Daarnaast kan je de Apple Watch straks gewoon online kopen. Pas wanneer de Apple Watch een normaal gebruiksvoorwerp is geworden, kunnen we het horloge ook in andere winkels kopen. Vanaf april is de Apple Watch in ieder geval te koop in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In beide landen is Apple gestart met trainingen voor het personeel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2015, 10:42
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.