iCulture iKids logo

iKids week 7: Lego Legends of Chima, Moonbeeps en meer

In de iKids van week 7 gaan kinderen rennen met BayMax Blast, vuurvliegjes vangen met Moonbeeps of strijden in Lego-spel Legends of Chima.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoDe nieuwste aflevering van de iKids draait deze week grotendeels om stoere renspellen. Zowel de gratis Lego-app Legends of Chima: Tribe Fighters als Disney-renspel Baymax Blast, beide gloedjenieuw in de App Store, zijn leuke nieuwkomers in die categorie. Van een hele andere orde is het bijzondere Moonbeeps: Fireflies, een spel en nachtlampje met mysterieuze magische vuurvliegjes.

Big Hero 6: Baymax Blast

Disney-liefhebbers moesten even geduld hebben, maar sinds een kleine week draait hij ook in Nederland: animatiefilm Big Hero 6, geïnspireerd op de stripverhalen van Marvel. De gelijknamige Nederlandse app, een renavontuur en avonturenboek met dezelfde geestige en opblaasbare hoofdpersoon, is eveneens de moeite waard. In Baymax Blast kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar door de straten van San Fransokyo vliegen terwijl ze dodelijke obstakels proberen te ontwijken en zich door allerlei barrières heen rammen. Wanneer ze een missie weten te volbrengen spelen ze daarmee beloningen, videoclips uit de film of stripverhalen vrij. De knap gemaakte app vormt niet alleen een mooi voorproefje op Big Hero 6 maar is op zichzelf, als spel apart, ook zeker de moeite waard.

Lego Legends of Chima: Tribe Fighters

chima lego Lego’s nieuwe renspel speelt zich af in een eeuwenoude wereld waar vier vijandige stammen leven: de leeuwen, de krokodillen, de ijsberen en de sabeltandtijgers. Kinderen van 9 tot 11 jaar kunnen uit verschillende personages kiezen, die elk tot een verschillende stam behoren. Daarna is het eigenlijk simpel: selecteer de juiste wapens en verdedig jezelf tegen een eindeloze hoeveelheid vijanden. Onderweg zijn vlaggen te pakken en verschillende doelstellingen te behalen, variërend van ‘Ren 10 meter als een ijsbeer’ tot ‘Vernietig 5 vijanden als een krokodil.’ Per stam begin je met één speler, door noppen te verzamelen kun je nieuwe vechttechnieken aanleren of betere personages vrijspelen.

Moonbeeps: Fireflies

Moonbeeps: Fireflies lijkt op het eerste gezicht misschien simpel, maar heeft meer in petto dan je denkt. In de app kunnen kinderen van 5 jaar en jonger in een magisch bos verschillende soorten vuurvliegjes verzamelen door op het scherm te tikken. Door meerdere kleuren vuurvliegjes tegelijk te vangen kunnen ze hun eigen kleuren mixen. Weer vrijlaten kan gelukkig ook: veeg over het scherm en de wekpot opent zich, waardoor de bijzondere beestjes hun weg in het bos kunnen vervolgen. Bij kinderen die de vuurvliegjes rustgevend vinden kan de app als nachtlampje functioneren, dat na 15 minuten niet spelen zichzelf uitschakelt. Anderen zullen Moonbeeps vooral als spel gebruiken. Leuk gedaan: in het bos leeft één hele zeldzame vuurvlieg, de Luna Moth. Wanneer kinderen deze vangen krijgen ze een muzikale verrassing die goed bij het mysterieuze karakter van de app past.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.