nintendo mii

Nintendo werkt aan Mii-app voor smartphones

Nintendo werkt aan een Mii-app voor smartphones, die mogelijk ook op iOS gaat verschijnen. Een mobiele game wordt het niet, alleen een app om je Mii-karakter te beheren.

nintendo miiNintendo werkt aan een nieuwe smartphone-app, waarmee je je Mii’s kunt bekijken en delen. Maar de kans dat er daarna ook officiële Mario Kart-games op de iPhone gaan verschijnen, is nog steeds niet zo groot. Eerder bracht Nintendo alleen een Pokédex-App voor iOS uit.

Vorig jaar liet Nintendo-president Satoru Iwata weten dat hij best geïnteresseerd is in het maken van smartphone-apps, maar hij ziet het vooral als hulpmiddel om spelers te verleiden om op consoles te gaan spelen. Erg veel schot zit er dan ook niet in het ontwikkelen van apps. Critici vinden dat het bedrijf zich meer moet richten op mobiele games en minder op het verkopen van hardware.

De Mii-app past in Iwata’s plannen. Mii’s zijn de grappige poppetjes, die je qua gezicht, kapsel en kledingstijl kunt aanpassen aan je eigen smaak. Je ziet de poppetjes terug in allerlei games op de Nintendo Wii en Wii U. Met de Mii-app kunnen spelers hun Mii-karakter aanpassen en delen op sociale netwerken. De app is momenteel in ontwikkeling, vertelde Iwata aan het Japanse zakenmagazine Nikkei. De app moet klaar zijn rond mei, als Nintendo de jaarcijfers presenteert. Iwata is vooral van plan om meer mobiele games naar de Nintendo 3DS te brengen, zoals eerder al gebeurde met Puzzle & Dragons. Maar smartphone-games ziet Iwata echt niet zitten. “De prijzen voor content gericht op smartphones en tablets dalen snel. Ik ben nog steeds op mijn hoede voor de categorie.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2015, 19:15
Categorie Apps
Onderwerpen nintendo, wii

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.