Reacties voor: Apple vraagt FCC details van iPhone 4 geheim te houden

Apple heeft de FCC gevraagd om bepaalde gegevens van de iPhone 4 permanent geheim te houden, ook wanneer de iPhone 4 op de markt is.
23 reacties
 1. Toch stiekem wel benieuwd waarom ze het verborgen willen houden.
  Omdat het anders misschien tegen zal vallen of bang voor de concurrentie 🙂

 2. vaag bedrijf blijft apple …

 3. Ik denk dat het waarschijnlijk gaat om de manier waarop de antenne die is ingebouwd in het stalen frame. Rest van de iphone is naar mijn gevoel vrij gewoon als het gaat om nieuwe technieken.

 4. @Anfroy: Of wederom gewoon hele goeie marketing.
  Grote kans dat dit expres gelekt is om de mensen alleen maar nieuwsgieriger te maken

 5. Dat block diagram is natuurlijk een vernuft staaltje techniek al zeg ik het zelf. Dus
  kan me goed voorstellen dat je de ontwikkeling hiervan geheim wilt houden. Een kok geeft zijn recept namelijk ook niet zomaar weg. Apple heeft veel dingen die exclusief zijn en (nog) niet te vinden zijn in andere bedrijven. Daarom is en blijft apple interessant.

 6. iFixit is echt top in het ontleden van onderdelen. Laatst hebben ze een chip helemaal laten onderzoek bij een “reversed engineering” bedrijf die de chip van de iPad compleet binnenstebuiten gekeerd heeft, compleet met elektronenmicroscoop en andere technische snufjes.

 7. Ze hebben wel erg weinig vertrouwen in de overheid. FCC gaat toch geen details van aanvragen aan derden leveren, dan is het Hek van de Dam.
  Marketingstuntje !?

 8. @Jens Kortmeijer: Niet aan derden maar gewoon publiek maken!

 9. Dit is juist wat Apple wil.
  iPhone club sites / fans laten bespreken over de iPhone nu iedereen zo nieuwsgierig maken.
  De iPhone aankondiging word ook echt in alle kranten gezet ,
  nog nooit iets van htc ofzo gelezen alleen ruzie met Apple vs htc als Steve maar weer erbij zit!

 10. Ja dus niet stiekem je iPhone openschroeven en op de interwebs uitleggen hoe dat kreng nou precies werkt! Gelukkig zijn samsung enz niet zo slim om er zelf 1 te kopen en te kijken hoe dat nou allemaal in elka… of..uh..wacht.. wat is het nut nu eigenlijk van dit alles?

  Of kunnen we hieruit concluderen dat de iPhone pas over 45 dagen uit gaat komen?

 11. Hardware heeft gizdiomo ofzo al betekend gemaakt van de prototype iPhone 4. Handleiding maakt niet zo veel uit hackers achter halen toch weer alles met de os 4 hebben ze al gejailbreakt

 12. Is apple de enige die om geheimhouding vraagt dan lijkt me togh dat bb ook veel dingen geheim houd…

 13. waarom zouden ze het doen als een andere producent het wilt weten koopt hij een iphone en haalt hem toch uit elkaar verschil? 20 iphones meer verkocht ….

 14. k denk het hier meer dan een hardware gaat.. meer om de technologie stel je voor dat de hele wereld iphone gebruikt dan zou de macht gebruik kunnen maken van de privacy dus alles wat je doet word geregistreerd. welke film je bent geweest.. wat je bloedtype is.. alle prive gegevens in de handen van apple.. dus als FBI vraagt van waar is kees jansen 20 jaar bloedtype a.. bruine ogen.. blond haar.. woonplaats amsterdam.. dan zou apple precies weten waar die kees nu loopt.. want het is een feit dat er gegevens verzonden worden naar apple.. wat vinden jullie ervan?

 15. Ik weet uit eigen ervaring dat fabriekanten de producten van hun concurenten onderzoeken.

 16. Waarom?

  NOG MEER, gratis, publiciteit zeg ik.

 17. Origineel geplaatst door Swoozy
  Dat block diagram is natuurlijk een vernuft staaltje techniek al zeg ik het zelf.

  Hoezo, al zeg ik het zelf? Ben jij ingenieur bij Apple ofzo? ;p

 18. Waarom zou het geheim moeten blijven? Elke scheet die ze in de VS laten wordt immers gepatenteerd dus maakt het toch niet uit?

 19. @Swen: iPhone club/fan sites is zo’n miniscuul klein gedeelte bezitters van de iPhone.
  Daar doen ze het echt niet om.

 20. De hoeveelheid werkgeheugen een (bedrijs)geheim? Dat is zo onzinnig dat zelfs Apple dat niet als marketingstunt kan zien. Op de hoeveelheid RAM zelf rust overigens ook geen intellectueel eigendomsrecht, dus het lijkt me een typisch geval van dikdoenerij.

 21. De iphone 4 draait de A4 chip van de ipad, maar het is niet gezegd dat die ook op 1 Ghz draait, net als die op de iPad, ik heb zon idee dat apple dit geheim wil houden… Ze hebben namelijk nergens gezegd dat hij op 1 Ghz draait, en kan dus langzamer zijn!!!

 22. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
  Ze hebben wel erg weinig vertrouwen in de overheid. FCC gaat toch geen details van aanvragen aan derden leveren, dan is het Hek van de Dam. Marketingstuntje !?

  In tegendeel. Alle informatie over producten die aan de FCC geleverd wordt is in principe voor publieke inzage. Bijvoorbeeld, hier vind je info over de iPad.
  En hier vind je, als de confidentialitytermijn verstreken is, info over de iPhone 4.

  De FCC stelt het indienen van bepaalde informatie verplicht, anders mag je je product niet verkopen in de FC. En nogmaals, in principe is alles publiek. De FCC is echter de slechtste niet, dus als je een goede reden hebt om info niet publiek te laten zijn dan kan dat. En het complete block diagram is nou typisch iets wat je als fabrikant niet publiek wilt hebben. De FCC ziet dat ook in, dus kun je voor dat soort dingen prima vragen of ze die nooit willen publiceren. Foto’s echter kunnen prima achtergehouden worden tot het product daadwerkelijk beschikbaar is, maar niet langer dan dat.

 23. In jou ogen is elke scheet die Apple maakt merketing gerelateerd.

  Beetje paranoia vind je niet?

  Origineel geplaatst door Mark
  @Anfroy: Of wederom gewoon hele goeie marketing.
  Grote kans dat dit expres gelekt is om de mensen alleen maar nieuwsgieriger te maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.