‘56% van mobiele ontwikkelaars kiest iOS’

iPhone-ontwikkelaars zijn in de meerderheid: uit een onderzoek van Millennium Media ontwikkelt 52% van de mobiele ontwikkelaars voor iOS en het grootste deel daarvan richt zich op één platform.

iphoneReclamebureau Millennial Media heeft een onderzoek uitgevoerd naar ontwikkelaars van mobiele software. Ze ontdekten dat 56 procent van de Amerikaanse ontwikkelaars software voor iOS schrijft, bijna tweemaal zoveel als Android. De interesse in Symbian en Blackberry is bedroevend laag: 5% van de ontwikkelaars maakt wel eens een app voor Symbian en 4% doet dit voor RIM’s Blackberry. Het bijzondere van de mobiele ontwikkelaars is dat ze zich vaak exclusief op dit ene platform richten: 90% van de ontwikkelaars houdt het op één platform, slechts 10% schrijft voor meerdere mobiele platformen. De cijfers hebben betrekking op de maand mei.

millennial-developers

Millennial Media verzamelde ook gegevens over de gebruikers. Ze ontdekten dat Apple het grootste marktaandeel heeft (25,4%), iPad groeit 160 procent op maandbasis en Android 15 procent.

millennial-devices

Millennial Media is het grootste onafhankelijke mobiele advertentienetwerk, nu AdMob in handen van Google is gekomen. In de cijfers is ook een waarschuwing te vinden, want ook al groeide de iPad flink door, voor iPhone namen de cijfers met 10% af in vergelijking met april. De Nexus One van Google stond na de iPhone en de BlackBerry Curve op nummer drie, als de op twee naar populairste smartphone, wat internetgebruik betreft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2010, 22:18
Categorie Apps
Onderwerpen onderzoek, platform

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.