Apple vraagt FCC details van iPhone 4 geheim te houden

Apple heeft de FCC gevraagd om bepaalde gegevens van de iPhone 4 permanent geheim te houden, ook wanneer de iPhone 4 op de markt is.

fcc geheimOp 4 juni, een paar dagen voor de officiële aankondiging van de iPhone 4, stuurde Apple een brief naar de Federal Communications Commission (FCC). Ze vroegen daarin om bepaalde gegevens uit de aangeleverde documenten geheim te houden. Want ook al is Apple druk begonnen met het publiekelijk aanprijzen van de iPhone 4, in de documenten staan volgens het bedrijf wel degelijk details over design en technologie die niet openbaar gemaakt mogen worden.


Apple vraagt wel vaker geheimhouding, maar meestal gaat het om nog niet aangekondigde producten, waarvan nog geen foto’s zijn uitgelekt. Op korte termijn (45 dagen) mogen foto’s van de testopstelling, foto’s van de binnen- en buitenkant van de iPhone en de handleiding niet openbaar worden gemaakt.

Bovendien wil Apple dat allerlei informatie permanent geheim blijft, zoals het block diagram, de gebruikte materialen voor de applicatieprocessor, gsm-radio, Wi-Fi en Bluetooth. Schema’s van deze componenten mogen ook niet naar buiten komen omdat ze door Apple worden gezien als vertrouwelijk en als handelsgeheim. Na het op de markt komen van de iPhone 4 mag de informatie ook niet aan het publiek beschikbaar worden gesteld. Eén geheim dat gisteren al uitlekte is dat de hoeveelheid werkgeheugen (RAM) bij de iPhone 4 tweemaal zo groot is als bij de iPhone 3GS: geen 256 maar 512MB. Gelukkig zijn we voor de details niet afhankelijk van de loslippigheid van de FCC: iFixit zal de iPhone 4 ongetwijfeld ook weer tot in detail ontleden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juni 2010 om 23:20
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.