Apple voegt nieuw prijsniveau 99 cent toe aan Europese App Stores

In de Europese App Stores is vanaf nu ook €0,99 te kiezen als prijsniveau. Daarnaast zijn nog vier andere alternatieve prijsniveau's toegevoegd.

bridgy-jones-99-centOntwikkelaars hebben vanaf vandaag de mogelijkheid om iPhone-apps voor €0,99 aan te bieden in Europese App Stores. Er zijn vijf alternatieve ‘tiers’ toegevoegd voor ontwikkelaars, namelijk €0,99, €1,99, €2,99, €3,99 en €4,99. De gangbare prijzen van €0,89, €1,79, €2,69 enzovoort blijven ook nog steeds beschikbaar. Ontwikkelaars die de nieuwe prijzen willen gebruiken kunnen in iTunes Connect in de prijslijst omlaag bladeren om daar Alternate Tier 1 t/m 5 te selecteren. De prijzen zijn ook te vinden in de prijsmatrix, waarvan je hieronder een uitsnede ziet.


Opvallend is dat de prijzen in de Amerikaanse App Store gelijk zijn (Tier 1 en Alternate Tier 1 zijn allebei $0,99) maar in de Europese App Stores scheelt het een dubbeltje. Apps met het nieuwe prijsniveau zijn we nog nauwelijks tegengekomen, wat de indruk wekt dat Apple het relatief recent heeft ingevoerd. Bridgy Jones, de kindergame van Chillingo, maakt al gebruik van de prijs van €0,99. Voor ontwikkelaars vallen de nieuwe prijsniveau’s nauwelijks op: ze bevinden zich onderaan de lijsten, op een plek waar je als ontwikkelaar van een betaalbare app niet naartoe bladert. Eén van de vermoedens is dat Apple de nieuwe prijsniveau’s heeft ingevoerd om ze beter af te stemmen op de Amerikaanse prijzen.

prijstabel-ios-apps

De laatste keer dat Apple iets aan de prijzen in de App Store wijzigde was in oktober 2012. Toen werden in het algemeen de prijzen verhoogd van €0,79 naar €0,89 en van €1,59 naar €1,79. De prijswijziging was toen nog niet direct bij alle apps doorgevoerd.

Tipgever Bridgy Jones: Mauro via Twitter

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 juni 2013 om 22:14
Onderwerp
Categorie
Apple

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.