pebble-time-standaard

Apple weigert app wegens Pebble-ondersteuning

Apple heeft een app uit de App Store verwijderd, omdat er werd verwezen naar de smartwatch Pebble - een concurrent voor de Apple Watch.

pebble-time-steel-blackApple heeft de iOS-app SeaNav US uit de App Store verwijderd. Reden hiervoor was de App Store-omschrijving: daarin stond dat de app ondersteuning biedt voor de smartwatch Pebble. Het verwijderen van de app komt op een opmerkelijk moment – de verkoop van de Apple Watch gaat namelijk op vrijdag 24 april van start. De Pebble is één van de concurrenten van de Apple Watch. SeaNav stond twee jaar in de App Store zonder dat Apple bezwaar maakte.

Apps voor de iPhone bieden al langer ondersteuning voor de Pebble smartwatch, waar soms ook naar werd verwezen in de App Store-omschrijving. Dat wordt volgens Apple niet langer getolereerd: de ontwikkelaar van SeaNav US moet alle verwijzingen naar Pebble uit de App Store-informatie verwijderen. Pas dan zal de app weer worden toegelaten in de App Store.

Apple verbiedt niet de ondersteuning voor het Pebble-horloge – er mag slechts niet meer over worden gesproken in de App Store. Hiermee maakt Apple het lastiger om apps met ondersteuning voor de Pebble te vinden. Dat terwijl ontwikkelaars wel ondersteuning voor de Apple Watch mogen vermelden.

SeaNav is de eerste app die door Apple’s beleid wordt getroffen. Het is daarom nog de vraag of alle apps met een vermelding van de Pebble nu worden afgewezen, of dat het gaat om een uitzonderlijk voorval. Gaat dit met meer apps gebeuren, dan kan dat ook grote gevolgen hebben voor de mogelijke iOS-ondersteuning van Android Wear.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2015, 18:03
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.