ipod-touch-16GB-camera

‘Apple brengt in 2015 nieuwe iPod touch uit’

De iPod touch krijgt in 2015 eindelijk een update, zeggen bronnen. Er komt een A7 processor, betere camera en misschien Touch ID in.

ipod-touch-16GB-cameraApple gaat later dit jaar een nieuwe iPod touch aankondigen. Dat zeggen bronnen van AppleInsider. De mediaspeler zou hetzelfde uiterlijk krijgen als het huidige model, maar met verbeteringen in de camera en processor. De iPod touch is al sinds oktober 2012 hetzelfde gebleven. Toen kondigde Apple een nieuw design aan, met een kleurige aluminium behuizing en een A5-processor. Sindsdien heeft de vijfde generatie iPod touch de ontwikkelingen redelijk goed kunnen bijbenen.

De vijfde generatie iPod touch is de enige iPod waarop je nog de nieuwste versie van iOS (8.3) kunt installeren. Bij oudere modellen lukt dat niet.

In de nieuwe iPod touch zouden we volgens de tipgevers een 64-bit processor kunnen verwachten van het type A7. Er zou ook meer opslagruimte en verbeterde iSight- en FaceTime-camera’s in zitten. Een Touch ID-scanner met ondersteuning voor Apple Pay zou ook van pas komen, voor mensen die nog geen geschikte iPhone hebben. Apple zal de nieuwe iPod touch waarschijnlijk in september of oktober aankondigen, het moment waarop bijna alle grote hardware-aankondigingen worden gedaan. Een stille update zonder veel publiciteit is ook mogelijk.

ipod-touch-kleuren

iPods zijn steeds minder belangrijk geworden voor Apple, deels omdat veel mensen tegenwoordig wel een smartphone of tablet hebben, waarmee je ook muziek en films kunt afspelen. Vandaar dat Apple er minder energie in steekt. De laatste keer dat Apple verkopen van iPods apart rapporteerde, ging het om 2,9 miljoen stuks in een kwartaal (Q4 2014).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2015, 18:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.