iPhone 5c blauw

‘Apple vervangt defecte 16GB iPhones 5c door 32GB-exemplaren’

Heb je nog ergens een defecte iPhone 5c liggen? Dan is het misschien de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Apple Store. Apple zou namelijk sommige 16GB-modellen vervangen door een 32GB-versie. Je krijgt dan dus twee keer zoveel opslag, al is een reparatie in de meeste gevallen niet kosteloos.

iPhone 5c blauw

‘Defecte iPhone 5c vervangen door 32GB-model’

De iPhone 5c werd alweer ruim vier jaar geleden uitgebracht. De iPhone 5c verscheen tegelijkertijd met de iPhone 5s en verving de iPhone 5 die een jaar eerder verscheen. De iPhone 5c heeft een plastic behuizing en verscheen in allerlei kleurtjes, waaronder blauw, groen en rood. In eerste instantie verkocht Apple de iPhone 5c met 16GB en 32GB, maar werd een jaar later vervangen door een model met slechts 8GB opslag.

Mocht je nog rondlopen met een iPhone 5c of een model hebben liggen waar een defect aan is, dan kan het eventueel de moeite waard zijn om naar de Apple Store te gaan. Volgens MacRumors vervangt Apple sommige 16GB iPhone 5c-modellen door een versie met 32GB. Waarschijnlijk zijn de modellen met 16GB niet meer voorradig. Apple zou klanten daarom naar huis sturen met een 32GB-model.

Het gebeurt wel vaker dat klanten de Apple Store uitlopen met een beter toestel. Zo werd een MacBook Pro uit 2012 met een kapotte batterij vaak omgeruild voor een nieuwer model, omdat er een tekort aan onderdelen was.

Een defecte iPhone 5c valt in de meeste gevallen niet meer onder de standaard Europese garantie van twee jaar. Een eventuele reparatie kan daardoor wat meer geld kosten en je toestel moet uiteraard wel zodanig defect zijn, dat Apple niet meer kan repareren. Heb je AppleCare, dan kun je mogelijk wel nog profiteren van een goedkopere reparatie. Hoewel de iPhone 5c iOS 11 niet ondersteunt, is het toestel nog wel prima te gebruiken. Ook als muziekspeler kan deze kleurrijke iPhone van pas komen, zeker met die 16GB extra opslagruimte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2018, 9:31
Bron Bron MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 5c
Device iPhone 5c
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.